ACV JO17-1 speelt gelijk bij koploper Blauw Wit'34

Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO17-1 de uitwedstrijd tegen Blauw Wit'34 JO17-1. ACV is al weken met een opmars bezig. Na wat wisselende resultaten in het begin van de competitie, werd het voetbal met de week beter. De laatste drie wedstrijden werden ruim gewonnen. De uitwedstrijd in Leeuwarden tegen de koploper was weer een mooie test voor het team.

In de eerste helft speelde ACV fantastisch voetbal. Hoog druk zetten, continue druk op de bal, alle duels winnen, de bal snel laten gaan bij balbezit, elkaars positie direct overnemen en kansen creëren. De koploper kwam er geen moment aan te pas. Dan is het jammer dat ACV in de afronding te gehaast is. De thuisploeg creëerde één kans, een kopbal, maar Blauw Wit was vooral gefrustreerd door het sterke ACV. De harde tackles van de blauwwitten werden echter niet bestraft door de scheidsrechter.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Blauw Wit had misschien niet zoveel overmacht als ACV in de eerste helft had, maar met de wind in de rug kregen de Friezen een aantal goede kansen. De ACV-doelman wist met een paar prima reddingen een doelpunt te voorkomen. ACV kwam in de tweede helft niet verder dan wat speldenprikjes, met name afstandsschoten. De meeste duels werden nu door Blauw Wit gewonnen. Na weer een overtreding van een Fries, volgde een forse schop van een ACV'er. Dit leek minimaal zijn tweede gele kaart te worden, maar ook hier had de scheidsrechter het niet (goed) gezien. Daar kwam ACV een keer goed weg.

Na het eindsignaal (0-0) leken beide ploegen ontevreden met de brilstand. De Assenaren waren misschien nog het meest teleurgesteld. En dat is een goed teken, na een gelijkspel bij de koploper. Dat Blauw Wit bij de kleedkamers nogmaals fysiek de strijd zocht met ACV gaf de frustratie bij de thuisploeg aan. Dat mag ACV als een compliment opvatten. En de Assenaren verdienen zeker complimenten voor de progressie die het team dit seizoen boekt. Ga zo door boys!