ACV JO17-1 wint weer en pakt (tijdelijk?) koppositie

Horsterhoekweg 9
7433SV
SCHALKHAAR
tel. 0570-623512

Afgelopen zaterdag was het spannend: gaat de wedstrijd uit bij Schalkhaar JO17-1 door? De weergoden zorgden voor veel afgelastingen. Gelukkig mocht nummer 4 ACV JO17-1 wel de wei in. De wedstrijden van de nummers 1, 2 en 3 werden afgelast, waardoor de kans zich voordeed de koppositie te pakken.

Maar dan moest wel 'even' van middenmoter Schalkhaar JO17-1 worden gewonnen. ACV JO17-1 draait als een tierelier, scoort gemiddeld 4x per wedstrijd en krijgt weinig tegendoelpunten. Met dat vertrouwen startte ACV in het buitengebied van Deventer. Na drie minuten de 0-1 voorsprong. Een verre uittrap wordt door de rechtsbuiten van ACV op waarde geschat en netjes langs de doelman getikt. Na acht minuten de 0-2, na een prachtig afstandsschot van een middenvelder van 25 meter in de kruising. Tsja, mede gezien het grote veldoverwicht van ACV heb je de indruk dat de wedstrijd dan al gespeeld is. Als dan vlak voor rust Schalkhaar wat meer balbezit krijgt en een wat makkelijk gegeven strafschop benut, is het toch maar 1-2 met rust.

Na rust stelt ACV snel orde op zaken. Binnen tien minuten liggen de 1-3 en 1-4 in het mandje. De 1-4 wordt voorbereid door de opkomende rechtsback. Na een dribbel tot de 16-meter van de tegenstander, volgt een bekeken balletje binnendoor. De linksbuiten reageert alert en stift de bal mooi in de verre hoek. De wedstrijd is nu definitief gespeeld. Daarna krijgt ACV kans na kans. Een zin die de laatste weken in ieder verslag van dit ACV-team terugkomt. In het laatste kwartier vallen nog de 1-5 en 1-6, zodat ook deze wedstrijd met groot gemak wordt gewonnen.

ACV is bezig met een geweldige reeks. De laatste 7 wedstrijden ongeslagen en daarin 29 doelpunten gescoord. Met nog één wedstrijd voor de boeg en een (vertekende) koppositie, is het nog best spannend. Nummer twee Blauw Wit heeft evenveel punten als ACV, maar een wedstrijd minder gespeeld. ACV heeft een veel beter doelsaldo. Nummers 3 en 4 staan op één punt. Hun onderlinge wedstrijd (dus puntverlies voor één of voor allebei) werd afgelast en zij hebben dus ook een wedstrijd minder gespeeld. Maar wat de eindstand ook wordt, ACV kan terugkijken op een fantastisch (half) seizoen waarin duidelijk progressie is geboekt.

Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd, thuis tegen ONS Sneek. Daarna kunnen we definitief de balans opmaken. Maar dat deze erg positief wordt mag duidelijk zijn.