ACV JO17-1 toont veerkracht en wint weer

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO17-1 de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys JO17-1. Op papier een wedstrijd met winstkansen gezien het verschil in de stand (6e en 10e positie), maar vooral gezien de goede vorm waarin de Assenaren verkeren.

Daar dachten de Friezen duidelijk anders over. Direct na de aftrap schiet Drachtster Boys de bal hoog naar voren. Slordig wegwerken brengt een Fries vrij voor de ACV-doelman: 0-1 na tien seconden. Daarna heeft ACV het betere van het spel. Veel balbezit, maar het eerste half uur alleen wat afstandsschoten. Tot een schot op het Friese doel door een verdediger wordt geblokkeerd met zijn hand. Strafschop en 1-1. Vanaf dat moment gaat ACV lekkerder draaien. Een paar minuten later is daar de hoekschop die door ACV mooi via onderkant lat wordt ingekopt: 2-1. In de laatste minuut van de eerste helft misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Via de opbouw van achteruit en via meerdere combinaties, met onder andere een achteloos hakje, dribbelt de ACV-middenvelder de zestien in. Een schijntrap met rechts wordt gevolgd door een geplaatst schot met links: 3-1. Dat dan in diezelfde minuut door een kopdoelpunt nog de 3-2 valt is een kleine tegenvaller.

Vlak na rust kan de doelman een hard schot van de bezoekers niet voldoende pareren, waardoor deze via onderkant lat in het doel belandt. 3-3 en ACV moet na de vroege achterstand ook nu weer vol aan de bak. ACV heeft nog steeds veel balbezit, maar speelt nu sneller naar voren en creëert zo ook veel kansen. Dat een harde voorzet van ACV door een verdediger in eigen doel wordt geschoten (4-3) is wat gelukkig voor ACV, maar zeker verdiend. Daarna krijgt ACV meerdere grote kansen. De zorgvuldigheid ontbreekt, waardoor het spannend blijft. Vlak voor tijd wordt de spits de diepte in gestuurd. Na het afschudden van de verdediger verdwijnt de bal met een stiffie in de verre hoek: 5-3 en wedstrijd beslist.

De ploeg heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen met een doelsaldo van 16 voor en 4 tegen. Het team is op de ranglijst van plek 6 naar plek 4 gestegen, 6 punten achter de nummer één. Prima cijfers en dat geeft vertrouwen voor de belangrijke uitwedstrijd van aanstaande zaterdag bij koploper Blauw Wit'34. Succes boys!