ACV JO11-1 wint eerste wedstrijd op een groot veld

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Zaterdagochtend speelde de jongens van ACV JO11-1 hun eerste officiële wedstrijd op een half veld. De oefenwedstrijden op het voor de jongens grotere veld, ze waren een kwart veld gewend, waren veelbelovend. Nu kwam FC Meerdijk JO11-1 op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse. Deze club is een combinatie van de jeugd van VV Emmen en SC Angelslo.

In het begin van de wedstrijd maakten de Assenaren het zichzelf lastig door steeds te pingelen. Op een klein veld sta je na twee mannetje uitspelen voor de doelman van de tegenstander, op een half veld niet. En omdat Meerdijk feller in de vele duels was, hadden de betere voetballers van ACV het erg lastig. Dat verklaart de snelle 0-1 achterstand. Door prima afstandsschoten kwam ACV nog wel 3-1 voor, maar het combinatievoetbal was er nog steeds niet. De gasten hadden veel overtredingen nodig, maar de prima leidsman zat er bovenop.

Toen ACV vlak na rust volledig onnodig op een 3-4 achterstand kwam, ging eindelijk de knop om. In de duels een tandje erbij, maar vooral uit die duels blijven door beter rond te spelen. De kansen regen zich aaneen, maar de prima Emmense doelman hield vaak stand. In het derde kwart was ACV echter los. Liefst vijf doelpunten in korte tijd brachten de Assenaren op een 8-4 voorsprong. Daarna was de ploeg wat onfortuinlijk in het afronden, waar Meerdijk in de counter nog de 8-5 maakte. Al met al een prima overwinning voor JO11-1. Trainer Alaz, die het team twee keer per week traint en op zaterdagen het team coacht, was een tevreden man.

Op de foto staand v.l.n.r.: Finn, leider Jurrian, doelman Luca, Joah, trainer Alaz, Syon en Aron. Vooraan v.l.n.r.: Djefaro, Bram, Naud en Jens. Fabrice ontbrak helaas door een blessure.