Zuur gelijkspel voor ACV JO11-1 bij Raptim

Klinkenvlier 1
7742PG
COEVORDEN
tel. 0524-514503

Zaterdag moest ACV JO11-1 om 9 uur spelen bij Raptim JO11-1. De tweede competitiewedstrijd voor ACV, na de mooie thuisoverwinning tegen FC Meerdijk van vorige week, werd een ware thriller.

ACV schiet uit de startblokken en krijgt kans na kans. Na vier kansen voor ACV, scoort Raptim bij de eerste de beste aanval de 1-0. Daarna krijgt ACV weer meerdere kansen, één op één voor de doelman. De harde schoten op doel treffen de doelman, waar een zachte schuiver in de hoek waarschijnlijk doeltreffender zou zijn. Afijn, de Coevordenaren komen na hun tweede aanval wat gelukkig op 2-0. Maar het moet gezegd, de Assenaren worden allesbehalve moedeloos. Na een lange sprint en een hard schot in de korte hoek scoort ACV dik verdiend de aansluitingstreffer: 2-1. De rust geeft de trainer de kans de boys weer op scherp te zetten.

Direct na rust slaat een afstandsschot via onderkant lat binnen: 2-2 en ACV is helemaal terug in de wedstrijd. Het startsein van een kat en muis spel. De thuisploeg scoort de 3-2, ACV de 3-3 en Raptim weer de 4-3. Raptim weet in het derde kwart ook de 5-3 te scoren, waardoor de moed bij de supporters uit Assen toch een beetje in de schoenen zakt. Maar dat is buiten de boys van ACV gerekend. De 5-4 valt snel in het vierde kwart en vijf minuten later krult ACV de bal uit een vrije trap in de kruising: 5-5. In een hele spannende slotfase hebben beide ploegen kansen op meer. ACV komt na een snelle counter op 6-5 en iedereen is dolblij. De scheidsrechter roept "nog één minuut". Drie minuten later (!) scoort Raptim uit een onterecht gegeven vrije trap de 6-6. Daarna klinkt het laatste eindsignaal.

Tsja, een zuur gelijkspel. Maar wat hebben de ACV-boys een veerkracht getoond tegen een fysiek team met veel loopvermogen. Top gedaan jongens!