53'
78'

12 augustus 2017 14:30

G. Gils

Assen – ACV heeft het oefenduel tegen Be Quick 1887 met 5-2 gewonnen. De Assenaren kwamen al snel op een 0-2 achterstand en leken een zware middag tegemoet te gaan. Gelukkig bleek dit achteraf mee te vallen. Halverwege de eerste helft scoorde Saber Hendriks de aansluitingstreffer. Kort zorgde Marcel Seip met een geplaatste kopbal voor een 2-2 ruststand. Vrijwel direct na de thee kwam ACV op een 3-2 voorsprong door een goal van Jonah van der Werf. Even later was het al weer raak toen Guus de Vries de bal hard tegen de touwen kopte. Ruim tien minuten voor tijd wederom een Asser doelpunt. Denyal Džemidžic benutte een penalty. Omdat Be Quick in de slotminuut nog een grote kans onbenut liet was 5-2 de eindstand.

Binnen tien minuten keek ACV al tegen een 0-2 achterstand aan. Be Quick 1887 kwam uitstekend uit de startblokken. Thomas Careman en Arnoud Bentum schoten de Groningers naar een comfortabele voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam ACV terug in de wedstrijd. Daniël Schans gaf een mooie voorzet vanaf de rechterflank. De bal werd uitstekend aangenomen door Saber Hendriks die vervolgens Robert Talens uitspeelde en de 1-2 scoorde.

Saber Hendriks scoort de aansluitingstreffer

ACV kwam beter in de wedstrijd maar Be Quick 1887 bleef levensgevaarlijk. Na een half uur voetbal kreeg Thomas Careman een niet te missen kans om de derde treffer voor zijn ploeg te scoren. Oog in oog met ACV-goalie Bart Woering lepelde hij de bal over het doel. Kort voor rust kwam ACV op gelijke hoogte. Haaye Feenstra nam een vrije trap vanaf rechts waarna Marcel Seip bij de tweede paal tegendraads de gelijkmaker binnen kopte, 2-2.

Marcel Seip kopt de gelijkmaker binnen

Het tweede bedrijf was nog geen twee minuten oud toen er al weer een goal viel voor de ploeg van Fred de Boer. Het was Jonah van der Werf die beheerst afrondde na een prachtige aanval over meerdere schijven, 3-2. De 250 toeschouwers kregen ook in de tweede helft veel spektakel te zien. Kort na het doelpunt van ACV kreeg Thomas Careman de kans om de Groningers weer op gelijke hoogte te brengen. Zijn schot belandde echter op de paal. Even later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een strak genomen corner van Haaye Feenstra werd door ACV-aanvoerder Guus de Vries hard tegen de touwen gekopt, 4-2. Na een uur spelen werd er door beide teams veelvuldig gewisseld. Aan het wedstrijdbeeld veranderde dit weinig tot niets. Beide teams bleven de aanval zoeken, het publiek werd goed vermaakt. In de 78e minuut een penalty voor ACV. Ivan Spijkstra trok Jonah van der Werf binnen het strafschopgebied naar de grond waarna scheidsrechter Gils naar de strafschopstip wees. Denyal Džemidžic ontfermde zich over de bal en schoot het speeltuig beheerst langs doelman Frank Harms, 5-2.

Denyal Džemidžic scoort vanaf de penaltystip

In de slotminuut kreeg Be Quick 1887 nog een grote kans om de score iets dragelijker te maken. Rick Wiersma kon van dichtbij uithalen maar Guus de Vries wist met een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn te schieten. Even later gaf scheidsrechter Gils uit Winschoten het eindsignaal.

Vervolg oefencampagne

Aanstaande dinsdag wordt de oefencampagne van ACV vervolgd. Op het eigen Catawiki Sportpark neemt de Asser ploeg het op tegen de beloften van SC Heerenveen. De wedstrijd ACV – Jong Heerenveen begint om 19:15 uur. Scheidsrechter is de heer G. Gils uit Winschoten.

Opstelling ACV eerste helft: Bart Woering, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Marcel Seip ©, Dennis Hoekstra, Nick Westebring, Haaye Feenstra, Thomas Metzemaekers, Romano Djababoe (36. Rutger Timmermans), Saber Hendriks, Jonah van der Werf

Opstelling ACV tweede helft: Bart Woering, Daniël Schans (77. Nick Westebring), Guus de Vries ©, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Nick Westebring (60. Ibrahim Sillah), Haaye Feenstra, Thomas Metzemaekers, Rutger Timmermans, Denyal Džemidžic, Jonah van der Werf