49'
77'

15 augustus 2017 19:15

G. Gils

Assen – ACV heeft de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar de KNVB-bekerwedstrijd tegen USV Hercules met 4-1 gewonnen. Na dik tien minuten kwam de Asser ploeg op achterstand. ACV liet zich niet van de wijs brengen en scoorde halverwege de eerste helft de gelijkmaker. In het tweede bedrijf was het genieten voor het publiek. De ploeg van Fred de Boer scoorde nog drie keer en won verdiend met 4-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Saber Hendriks. Jonah van der Werf gaf een mooie voorzet vanaf rechts maar de kopbal van de topscorer van ACV werd klemvast gepakt door doelman Jan de Boer. Even later wederom een goede mogelijkheid voor de Assenaren. Jonah van der Werf leek te kunnen profiteren van een mistrap van Jan de Boer maar zijn schot ging een halve meter over het doel. De beide teams waren in het eerste bedrijf redelijk aan elkaar gewaagd. Op het middenveld van Heerenveen was met name Cain Seedorf een echte handenbinder. Na ruim tien minuten waren het de Friezen die op voorsprong kwamen. Met een mooie steekbal werd Emil Fredriksen vrij voor ACV-doelman Bart Woering gezet. De Scandinaviër bleef rustig en scoorde beheerst, 0-1.

Na 17 minuten een grote aderlating voor ACV. In een duel om de bal overstrekte spits Saber Hendriks zijn been en moest hij met een hamstringblessure het veld verlaten. De eerste prognose luidt 6 tot 8 weken herstel. We wensen Saber veel beterschap vanaf deze plek. ACV-trainer Fred de Boer liet vervolgens Pascal Huser en Richard Mulder warmlopen. De Friese oefenmeester nam met het oog op blessures geen enkel risico met zijn spelers en koos er voor zijn ploeg met tien man verder te laten spelen. De man minder situatie leek ACV niet te deren. Sterker nog, de Assenaren kwamen met tien tegen elf op gelijke hoogte. Haaye Feenstra verzond een uitstekende dieptepass op Jonah van der Werf. De flankspeler omspeelde doelman Jan de Boer en scoorde de gelijkmaker, 1-1.

De mee naar voren gekomen Daniël Schans geeft voor vanaf rechts

Tien minuten nadat Saber Hendriks het veld verlaten had bracht Fred de Boer Pascal Huser in het veld en was het weer elf tegen elf. Beide ploegen kregen in de slotfase van het eerste bedrijf nog een kleine kans maar gescoord werd er niet zodat er gerust werd met een 1-1 stand.

Het was genieten voor de supporters van ACV in de tweede helft. Al direct na de thee kreeg de jarige Nick Westebring een kans om te scoren. Hij kopte de bal na een voorzet van Ibrahim Sillah via de paal schamptend naast. Een minuut later kopte de middenvelder wel raak. Denyal Džemidžic nam een corner vanaf links die door Westebring bij de tweede paal hard tegen de touwen werd gekopt, 2-1. ACV bleef goed voetballen en kreeg een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden. In de 77e minuut viel de derde Asser treffer. Na goed doorzetten en een mooie individuele actie scoorde Romano Djababoe, 3-1. Een minuut later een mooie poging van Marco van der Heide. Hij zag vanuit zijn ooghoek doelman Jan de Boer ver voor zijn doel staan en probeerde het met een boogbal geschoten vanaf de middenlijn. De Friese doelman was bij de les en kon ternauwernood een doelpunt voorkomen. Een paar minuten later had Van der Heide meer succes. De middenvelder speelde de bal hard in op Romano Djababoe die vervolgens Richard Mulder aanspeelde. Mulder gaf een prachtig steekpass waarna Van der Heide de bal strak in de verre hoek schoot, 4-1. Een heerlijke goal van de blauw-zwarten. Kort voor tijd kreeg Denyal Džemidžic nog een kans om de score uit te breiden maar zijn kopbal werd tot corner verwerkt door de sluitpost van Heerenveen. Na precies negentig minuten vond scheidsrechter Gils het genoeg en gaf hij het eindsignaal.

Haaye Feenstra speelde een puike partij op het middenveld van ACV

KNVB-beker

Aanstaande zaterdag is de eerste ronde in de strijd om de landelijke KNVB-beker. Op het eigen Catawiki Sportpark neemt ACV het op tegen de USV Hercules uit Utrecht. De wedstrijd ACV – USV Hercules begint om 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer S. Dröge uit Zuidlaren.

Opstelling ACV 1e helft: Bart Woering, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Marcel Seip, Guus de Vries ©, Nick Westebring, Haaye Feenstra, Thomas Metzemaekers, Dennis Hoekstra, Saber Hendriks (27. Pascal Huser), Jonah van der Werf

Opstelling ACV 2e helft: Bart Woering, Dennis Hoekstra, Daniël Schans, Jelle Wagenaar (61. Wouter Oostland), Ibrahim Sillah, Haaye Feenstra ©, Thomas Metzemaekers (61. Koen Steg), Nick Westebring (61. Marco van der Heide), Jonah van de Werf (61. Romano Djababoe), Pascal Huser (57. Richard Mulder), Denyal Džemidžic