ACV JO11-1 strijdend ten onder tegen WVV

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-1 zijn een-na-laatste wedstrijd in de competitie. Een thuisoverwinning tegen WVV JO11-1 zou de kampioenskansen intact houden. Op het prima bespeelbare veld 3 werd het een heerlijke wedstrijd tussen de nummers 2 en 3.

ACV heeft vanaf het begin meer balbezit en wat schietkansen. Het vizier staat nog niet scherp en de doelman uit Winschoten gooit zich een paar keer goed voor de bal. Vanaf het begin is het een erg fysieke wedstrijd. De ACV'ers moeten alles uit de kast halen. In de loop van de eerste helft weet WVV een paar keer van de aanvallend ingestelde ACV-verdediging te profiteren. Tot twee keer toe gaat de spits van de tegenstander alleen op de doelman af. Tot twee keer toe weet de ACV-doelman met werkelijk fantastische reflexen de nul te houden. Ook een hard schot van dichtbij weet hij goed te verwerken, waardoor ACV blij mag zijn dat het met 0-0 de rust haalt.

Na rust ziet het er al snel naar uit dat de bezoekers de wedstrijd gaan winnen. Binnen 10 minuten staat het 0-2 na ongelukkige verdedigende acties aan ACV-kant. Terwijl ACV moeite heeft met het creëren van kansen. Tot in het begin van het vierde kwart de aansluitingstreffer valt. De rechtsbuiten kapt de bal af, dribbelt naar binnen, tikt de bal nog iets verder naar binnen en haalt dan uit met zijn favoriete linkerbeen. De doelman duikt naar de linkerbenedenhoek en kan de bal alleen tegenhouden. De ACV-spits is attent en reageert razendsnel op de bal die langzaam naar de achterlijn rolt. Zijn schot kan niet meer gekeerd worden door de doelman en instormende WVV'ers. 1-2, het is weer een wedstrijd!

Twee minuten later is WVV trefzeker met een vrije trap van een meter of vijftien. De bal gaat via de ACV-muur onhoudbaar in het doel: 1-3. Dat zou de nekslag kunnen zijn. Zou kunnen. Want een minuut later is daar al de 2-3. Kan het dan nog? Daar is weer de rechtsbuiten die de bal afpakt en naar binnen snijdt. En weer dat schot op doel. Een inglijdende verdediger zorgt dat de snelheid uit het schot gaat en de bal stuitert nu richting vijandelijk doel. Daar is weer de attente spits. Hij weet de stuiterende bal over de uitkomende doelman te lobben. Het is 3-3!

Nog vijf minuten te spelen. Gaat er een winnaar komen? Ja die komt er. In de laatste minuut weet WVV optimaal te profiteren van balverlies van ACV. De 3-4 zorgt na het laatste signaal voor grote teleurstelling bij de Assenaren. Logisch als het vlak voor tijd 3-3 staat. Maar gezien de hele wedstrijd is WVV de terechte winnaar. Zij worden tweede in eindstand. ACV feliciteert Stadskanaal met het behaalde kampioenschap. Zelf speelt ACV maandagavond nog een inhaalwedstrijd tegen FC Assen. Bij winst of een gelijkspel wordt ACV derde in deze leuke Hoofdklasse.