ACV JO11-1 wint en doet nog mee om kampioenschap

Laan van de Sport 6 j
9603TG
HOOGEZAND
tel. 0598-326977

Afgelopen zaterdagochtend speelde ACV JO11-1 zijn vijfde competitiewedstrijd in fase 2 (in de jongere leeftijdscategorieën bestaat een seizoen uit 4 fases, met in iedere fase een kleine competitie). Uit bij Hoogezand JO11-1 moest de onverwachte nederlaag van een week eerder bij Achilles 1894 weggespoeld worden.

Vanaf het begin is duidelijk dat ACV beter voetbalt. Er is opbouw van achteruit, een meevoetballende doelman, combinaties worden gezocht en kansen worden gecreëerd. De derde kans levert een lekker doelpunt op: van de buitenkant naar binnen dribbelen en de bal in de verre hoek krullen. Het is wachten op de 0-2, maar een ouderwetse counter levert Hoogezand de 1-1 op. In eerdere wedstrijden waren dit soort tegenslagen soms een keerpunt voor ACV en vergaten de boys daarna om zelf te blijven voetballen. Nu niet. In het tweede kwart van de wedstrijd loopt ACV uit naar een dikverdiende 1-5 voorsprong. Een strafschop, een afstandsschot in de kruising en twee geplaatste ballen van dichtbij zijn de Groningers teveel.

De eerste de beste aanval na rust levert ACV een hoekschop op. De mooi aangesneden indraaiende bal verrast de doelman: 1-6. ACV raakt nu echt lekker op dreef. Aanval na aanval levert kans na kans op. Er zit een intikker bij, een kopdoelpunt en nog meer ballen in de kruising. Nu het team een paar maanden op een half veld speelt, zie je steeds meer spelers een favoriete vaste positie 'claimen'. De spelverdeler, die ook kopsterk blijkt bij hoekschoppen, is inmiddels ook 'ontdekt'. Het tegendoelpunt van Hoogezand, een goed geplaatst schot in de benedenhoek, is voor de statistieken. ACV weet de dubbele cijfers te behalen, waardoor de eindstand 2-10 is. Het niveau van de tegenstander was zaterdag misschien niet heel hoog, de boys van ACV bleven de hele wedstrijd lekker tikken en gemotiveerd.

Een compliment aan de scheids is hier zeker op zijn plaats. Allereerst volledig onpartijdig, maar daarnaast rustig en duidelijk. Na een harde overtreding van een speler van de thuisploeg, moet de pleger even vijf minuten het veld uit. Het zorgt voor een heerlijke voetbalochtend.

En hoe zit het met het kampioenschap? Door de vele afgelastingen zal het niet meevallen een volledige competitie te spelen. Vier ploegen hebben evenveel verliespunten, maar het aantal gespeelde wedstrijden is verschillend. Voor de komende weken staan de nodige inhaalwedstrijden gepland. Hopen dat ze allemaal doorgaan, zodat er een eerlijke eindstand kan worden opgemaakt. Zoals het er nu naar uitziet speelt ACV op maandag 18 december zijn laatste wedstrijd. Dan maken we de balans op, maar dat ACV stappen maakt mag duidelijk zijn.