Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

De vierde wedstrijd, na entree in de hoogste divisie, kan ACV O23-1 voor het eerst drie punten bijschrijven. De blauwzwarten zijn beide helften sterker en laten bij vlagen geniaal voetbal zien met snelle ‘kaatscombinaties’ en individueel voetenwerk.

Vrij van slordigheden is het thuisteam evenwel niet en de ACV-verdediging daarmee niet van dienst. Noodgedwongen uiterste inspanningen leveren voor de toeschouwers wel spectaculair voetbal op. Zo wendt Dave Smid vlak bij het doel een catastrofale aanval ten koste van een corner af met een briljante tackle.

023-kampong01edit.jpgOok Gastkeeper Tom Laagland van JO19-1 staat er niet voor spek en bonen, al zou een nonchalante uitkap-actie vlak voor zijn doel de indruk kunnen wekken dat er voor hem niet veel op het spel staat.

Zo blijft het spannend, zolang ACV niet wat doelpunten maakt. Liever ziet het Assens publiek de mooie acties op de andere helft van het veld. Altijd leuk een tegenstander van verwarring in het kunstgras te zien bijten, omdat linksback Sergio Telussa op hoge snelheid opstoomt en plotseling uitkapt, waarna de Utrechtse verdediger zijn balans verliest en er even bij gaat liggen.

Het eerste bevrijdende doelpunt valt in de 40ste minuut, als Telussa nabij het vijandelijk strafschopgebied teruglegt op vaste hoofdmacht-afgevaardigde Daan Scholtens. De middenvelder kaatst direct in de voeten van linksbuiten Wouter Hoeks die zich met enkele individuele acties op de achterlijn door een veelkoppige verdediging heen werkt en de goed gepositioneerde Bastiaan Renkema kort voor de goal bedient om het af te maken. Dat gebeurt doeltreffend.

Met een 1-0 voorsprong gaat ACV de rust in.

De tweede helft

Rond de rust maakt Yannick Hettinga plaats voor Edgar Meijles. Het team zit duidelijk nog in de flow, want al rap volgt weer een aanval waarin Hoeks een assist voor Renkema in petto heeft. De vleugelaanvaller trekt naar binnen en krijgt van alle kanten verdedigers op zich af, terwijl Renkema hem achterlangs kruist. Een scherp gesneden steek-pass vanuit de kluwen wordt goed op de slof genomen, waarmee de spits tweede doelpunt bezegelt.

Na zo’n 65 minuten komt Tom Hendrikson erin en gaat Marco Hut eruit. Hoeks zakt een linie terug en Hendrikson gaat als aanvaller acteren. Een paar minuten later maakt Wesley Rombout plaats voor Thom Dokter. ACV blijft de sterkere partij, maar een aansluitingstreffer ligt op de loer. Tien minuten voor tijd volgen de laatste twee wissels voor ACV. In de verdediging maakt Joris van Kesteren plaats voor Bjorn Molanus en op het middenveld neemt Stijn Scholtens de positie van Hoeks over.

Het middenveld speelt 90 minuten sterk, stabiel en loopt dienstbaar alle gaten dicht.

In de slotacte trekt Hendrikson een hoofdrol naar zich toe. Eerst tracht hij met een sliding een bal te heroveren, maar vindt uiteindelijk slechts de tegenstander aan zijn voeten. De scheidsrechter waardeert de weinig-chirurgische ingreep met geel. Kampong wenste meteen al rood toe en zullen dat achteraf nog harder gewenst hebben, want in de blessuretijd maakt deze ACV-aanvaller de finale treffer. Het doelpunt was misschien verdediger Smid gegund, die vanaf dertig meter met buitenkant rechts de bal op de lat schiet. Maar als Hendrikson niet bij het doel staat om de afketsende bal op te vangen en beheerst binnen schieten, zou het geen 3-0 worden. De eindstand plaatst ACV op doelsaldo één punt en één plaats boven de Utrechtse concurrent.

Opstelling:
Tom Laagland (K), Yannick Hettinga (46” Edgar Meijles), Sergio Telussa (C), Dave Smid, Joris van Kesteren (82” Bjorn Molanus), Daan Scholtens, Sietze de Klerk, Marco Hut (66” Tom Hendrikson), Wesley Rombout (73” Thom Dokter), Wouter Hoeks (82” Stijn Scholtens) en Bastiaan Renkema.

Vooruitblik:
Volgend weekend speelt ACV O23-1 op zaterdag (2 maart) om 15:00 uur in Ermelo tegen het beloftenteam van DVS’33. Deze tegenstander won dit weekend met maar liefst 0-9 van V.V. Houten, waar ACV vorige week thuis nog met 0-2 van verloor. Met nog geen anderhalf uur rijden ongetwijfeld weer de moeite waard voor een mooi dagje uit met sportieve ontspanning.