ACV O23-1 delft alsnog het onderspit tegen DVS’33

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

In de eerste ‘return’-wedstrijd erkent ACV O23-1 alsnog haar meerdere in DVS’33. Twee weken eerder wist het team een 3-0 achterstand nog weg te werken en met een punt huiswaarts te keren. Zaterdag 23 maart komen de blauw-zwarten er echter niet aan te pas en gaat de volle mep naar Ermelo.

De tegenstander laat de hele wedstrijd gecontroleerd voetbal zien, terwijl ACV geen vat op het spel krijgt. Alle inzet ten spijt. Binnen 10 minuten weet DVS een aanval te verzilveren in een 0-1 voorsprong en nog in het eerste half uur moet ACV ook de tweede tegengoal incasseren.

Wissels
Na de rust vervat het ACV-team de wedstrijd met nieuwe moed, maar Ermelo blijft de betere partij. Een rijtje wissels in de loop van de tweede helft wijzigt daar niets aan. In de zestigste minuut komt Thom Dokter in de plaats van Tom Hendrikson en vijf minuten later maakt Stijn Scholtens plaats voor Tom Mosselaar. Inmiddels sluipt langzaam wat frustratie in het team. De mentale veerkracht die in Ermelo werd opgebracht ontbreekt ditmaal. Meerdere spelers blazen op momenten stoom af richting de scheidsrechter. Het levert Wesley Rombout een gele kaart op. Daar hoeft hij niet lang mee te lopen, want een minuut of tien later haalt trainer Roël Zelhorst hem naar de kant en krijgt Jurjen Jagt speeltijd.

Verschuivingen
Een verdediger voor een aanvaller, vraagt tevens wat verschuivingen op andere posities. Sietze de Klerk schuift een linie naar voren en eigenlijk doet bijna heel het team een stap naar voren om te kijken of er nog een aansluitingstreffer te forceren valt. De animo voor alle meters terug, om tegentreffers te voorkomen, neemt inmiddels echter wel wat af. Dat is dan ook wat in de tachtigste minuut de nekslag brengt. Na wat extra tijd fluit de scheidsrechter de wedstrijd op 0-3 af.

Opstelling
Jesse Bijl (k), Sietze de Klerk, Edgar Meijles, Sergio Telussa (c), Joris van Kesteren, Daan Scholtens, Stijn Scholtens (70’ Tom Mosselaar), Marco Hut, Tom Hendrikson (60’ Thom Dokter), Wesley Rombout (80’ Jurjen Jagt) en Wouter Hoeks

Vooruitblik
Tijdens het Paasweekend speelt ACV O23-1 geen wedstrijd, maar donderdag 28 maart is ‘s avonds in Hardenberg een oefenpot tegen de O21-1, dat onlangs nog FC Emmen O21-1 versloeg. De volgende competitiewedstrijd staat 6 april op het programma en speelt ACV O23-1 uit, tegen Kampong. De Utrechtse club staat met 12 punten uit 8 wedstrijden op de vierde plaats. ACV staat met 8 uit 8 op de 7de plaats. Met 7 punten meer dan Olympia Haarlem hoeft het team degradatie niet te vrezen, maar bevredigend voelt het niet. Gezien de vorige overwinning tegen Kampong zal het team de volgende wedstrijd ongetwijfeld met frisse moed beginnen en met de ambitie weer punten te pakken om weer wat op de lijst te kunnen klimmen.