Robonsbosweg 10
1816MK
ALKMAAR
tel. 072-5120159

De tweede wedstrijd van het eerste divisie avontuur erkent ACV O23-1 in Alkmaar het betere team. Net als tegen Olympia Haarlem kent de wedstrijd meteen een hoge intensiteit.

ACV houdt enige tijd goed stand, maar het weet de vrije man niet te vinden en moet in de 26ste minuut het eerste tegendoelpunt incasseren. Het spoort aan tot nog harder werken bij het Asser team en ze komen allengs beter in het spel. Hoewel er enkele kansjes ontstaan en de talenten individueel - zowel in verdedigend als aanvallend opzicht - knappe prestaties tonen, zou het geluk zijn als het hun kant op valt. Tom Laagland heeft een paar fantastische reddingen. Dave Smid pakt in blessuretijd een gele kaart als hij onreglementair de vaart uit een tegenstander en de ontluikende aanval haalt.

In de tweede helft blijft het spannend. Als Laagland één bal niet weet te stuiten, voorkomt aanvoerder Sergio Telussa het tweede doelpunt door hem van de lijn te koppen.

Na een uur eist de inspanning zijn tol als Wouter Hoeks met een hamstringblessure naar de grond gaat en even later strompelend afscheid neemt van het voetbalveld, ogenschijnlijk voor meerdere wedstrijden. Voor de technische staf gelegenheid om meer wisselingen door te voeren. Joris van Kesteren komt erin en Sietze de Klerk schuift een linie naar voren. Tom Hendrikson vervangt Marco Hut.

Tien minuten later maakt Wesley Rombout plaats voor Thom Dokter. En in de 85ste minuut gaat de aanvoerdersband naar Edgar Meijles als een frisse Yorick Beijerink de plaats van aanvoerder Telussa in de verdediging overneemt. Met een ander systeem gaat ACV proberen er toch nog een punt uit te slepen. Het is echter AFC dat met een tweede doelpunt munt slaat uit de kans die het hierdoor krijgt. De wedstrijd is dan gespeeld. Wel pakt Hendrikson in de negentigste minuut met zijn rechterhand nog een gele kaart. Al met al een intens competitieve wedstrijd met snel, mooi, goed voetbal in een goede sfeer, waar het publiek gerust een paar uur reistijd voor over kan hebben.

Opstelling:Tom Laagland (k), Sietze de Klerk, Dave Smid, Sergio Telussa (c) (85’ Yorick Beijerink), Jurjen Jagt, Edgar Meijles, Daan Scholtens, Marco Hut (60’ Tom Hendrikson), Wesley Rombout (70’ Thom Dokter), Bastiaan Renkema en Wouter Hoeks (60’ Joris van Kesteren).

Vooruitblik: komende zaterdag speelt Jong ACV om 11:30 uur thuis tegen S.V. Houten O23-1. Deze wedstrijd werd in januari afgelast wegens de weersomstandigheden. De jongelingen van S.V. Houten staan momenteel op een vierde plaats met 4 punten uit twee wedstrijden.
De nieuwe wedstrijd ACV O23-1 versus S.V. Houten O23-1 wordt gespeeld op het hoofdveld van Sportpark ICT Specialist, voorafgaande aan de (inhaal)wedstrijd van ACV1 tegen HHC Hardenberg.