Wedstrijdverslag Kampong O23-1 vs. ACV O23-1

Laan van Maarschalkerweerd 1
3585LJ
UTRECHT
tel. 030-2541738

De tweede wedstrijd tegen Kampong O23-1 speelt zich af in Utrecht en is voor ACV O23-1 een lesje in nederigheid. Letterlijk de eerste paar minuten ziet het er nog aardig uit, maar dan neemt Kampong het heft in handen en domineert de hele wedstrijd. Keeper Jesse Bijl voorkomt dat het erger dan 3-1 wordt.

De eerste en tweede helft laten hetzelfde spelbeeld zien, waarbij Kampong goed druk zet en vrij eenvoudig naar voren voetbalt, terwijl ACV zich onder druk laat zetten en niet naar voren komt. Voeg daar individueel gepingel en de nodige slechte passes aan toe en u heeft het recept voor verlies. Al staat het bij rust nog 0-0, Kampong krijgt veel kansen om op doel te schieten. Het laat ook veel kansen liggen. Een stuk of zeven zijn uiteindelijk tussen de palen, waarvan ACV-doelman Bijl gelukkig ruim de helft knap weet te stoppen, waardoor het tot de 80ste minuut bij 3-0 blijft.

Gerommel in de marge

Als de laatste wissels hebben plaatsgevonden weten de blauw-zwarten de laatste minuten zowaar ook nog voor wat gevaar op de helft van de tegenstander te zorgen. Fraai en gecontroleerd oogt het veelal niet, maar Sietze de Klerk weet met een eretreffer de 3-1 te maken.

Gemiddeld genomen, heeft ACV daarmee over de twee wedstrijden tegen Kampong ‘gewonnen’. Wel gebiedt de eerlijkheid te melden het team uit Utrecht gedurende die wedstrijden gemiddeld de betere was.

Opstelling

Jesse Bijl (K), Edgar Meijles (“62 C), Dave Smid (“76 Bjorn Molanus), Sergio Telussa (C) (“62 Jurjen Jagt), Joris van Kesteren, Daan Scholtens (“76 Tom Mosselaar), Sietze de Klerk, Wouter Hoeks, Wesley Rombout (“46 Thom Dokter), Tom Hendrikson (“62 Marco Hut) en Bastiaan Renkema.

Vooruitblik

Volgende week speelt het ACV beloftenteam om 11:30 uur thuis op het hoofdveld tegen koploper Quick’20 023-1 dat dit weekend verloor van de nummer 2 uit Heemskerk. Zelf speelden de ACV’ers in Oldenzaal een goede wedstrijd, die aan het einde nipt werd verloren. Met het niveau van het vorige onderlinge treffen en steun van het publiek in Assen kan de thuiswedstrijd maar zo de ACV-kant op vallen. In het na-programma is op hetzelfde veld een wedstrijd van ACV1 tegen Scheveningen. Ook niet onaardig om voor te blijven hangen.