ACV JO17-1 blijft op kampioenskoers na ruime uitzege

Oude Winterswijkseweg 37
7141DE
GROENLO
tel. 0544-461940

Zaterdag moest ACV JO17-1 de 1,5 uur lange reis naar Groenlo maken. Op het verzoek van ACV om later dan 10 uur te mogen starten werd niet gereageerd, zodat de ACV-karavaan om 7.15 uur vanuit Assen vertrok. Wat bracht deze verre reis naar middenmoter SV Grol?

Op het erg natte en gladde kunstgrasveld in Groenlo moet ACV aan de bak. Er staat een bus met 5 en een bus met 4 spelers opgesteld voor de eigen zestien van de thuisclub. Eén Grollenaar is vrijgesteld van defensieve arbeid. ACV houdt het veld breed en probeert bij het rondspelen een gaatje te vinden. Dat valt nog niet mee. Standaardsituaties kunnen hierbij helpen. En dat gebeurt: na vijf minuten draait een hoekschop van rechts naar de penaltystip. Daar staat de rechteraanvaller klaar om met een heerlijke volley de bal in te schieten. Via een stuit belandt de bal rechtsonder in het doel: 0-1 voor ACV. De Assenaren hebben in de eerste helft misschien wel 85% balbezit, maar het is vaak te slordig. Het kost ook veel kracht om na balverlies de bal steeds weer terug te veroveren. Meer dan wat afstandsschoten levert het rondspelen niet op. Uit een volgende corner wordt een kopbal van een ACV'er nog van de lijn gekopt. Aan de andere kant kan een Grollenaar door een foutje in de ACV-verdediging alleen op de ACV-doelman af. Deze redt netjes door gestrekt de goede hoek in te duiken.

Na rust een aangepast ACV. De buitenspelers knijpen meer naar binnen, via de ruimte aan de zijkanten stomen nu anderen op. ACV kan zo meer druk op het vijandelijke doel krijgen. Toch duurt het tot een kwartier na rust voordat daar de bevrijdende 0-2 is. Na een actie van de buitenspeler, een dribbel in de zestien gevolgd door een diagonaal schot, scoort hij in de verre benedenhoek. Voor de thuisclub is dit het sein om er een spits bij te zetten. Dat werkt averechts. De blauwzwarte verdedigers geven geen enkele kans weg en ACV krijgt voorin meer ruimte en creëert kans na kans. De paal en de doelman voorkomen meer doelpunten. Tien minuten voor tijd beoordeelt de Grolse doelman een afstandsschot verkeert: 0-3. Daarna gaat het snel. Door snelle combinaties, door een geplaatst afstandsschot en door nog een fout van de doelman stopt de teller bij 0-7 voor ACV. De prima leidsman vindt het dan mooi geweest.

Door de prima overwinning behoudt koploper ACV hierdoor twee punten voorsprong op De Weide met nog twee wedstrijden te gaan. Na twee voetballoze zaterdagen kijken we op 11 mei hoe het vervolg is tegen nummer vier Drachtster Boys.