Solide overwinning voor ACV JO17-1 bij FC Dalfsen

Haersolteweg 10
7722SE
DALFSEN
tel. 0529-431971

Zaterdag speelde ACV JO17-1 zijn derde wedstrijd in de Voorjaarscompetitie. Na een verlies- en winstpartij, moest ACV nu naar FC Dalfsen JO17-1. Ook een ploeg uit de grote middenmoot. Werden de voortekenen van een ACV-team dat steeds constanter en beter gaat spelen waargemaakt?

In het mooie Sallandse land gaat het eerste kwartier gelijk op. De thuisploeg hanteert vooral de lange bal, geholpen door een sterke wind mee. ACV bouwt netjes op van achteruit, maar komt nog niet tot echt grote kansen. Na 20 minuten is daar eindelijk de eerste kans: 1-op-1 voor de keeper raakt de spits de paal, waarna zijn rebound geblokt wordt. Twee minuten later de volgende grote kans: een voorzet vanaf links wordt door de inlopende rechterspits te zacht ingeschoten. Precies eenzelfde situatie doet zich tien minuten later weer voor. Die bal is wel hard ingeschoten en daardoor onhoudbaar: 0-1 voor ACV.

ACV domineert inmiddels de wedstrijd. Omdat Dalfsen het vooral van hun fysiek en inzet moet hebben, maken zij in de eerste helft wel twintig overtredingen. De onpartijdige scheidsrechter fluit er steeds wel voor, maar doet verder niets. Wat resulteert in nog meer overtredingen. ACV gaat door waar het gebleven is en scoort de 0-2: de technische middenvelder dreigt om vanaf de 16-meter met zijn sterke linkerbeen te schieten, kapt de bal echter naar zijn rechterbeen en schiet de bal hoog en onhoudbaar in. 0-2 is ook de ruststand.

Na rust heeft de thuisploeg wind tegen en komen ze nog maar zelden van de eigen helft. ACV blijft rustig opbouwen en creëert de nodige kansen. Omdat de 0-3, wat waarschijnlijk de genadeklap voor de groenzwarten zal zijn, niet valt blijft FC Dalfsen in een goede afloop geloven. Pas na een half uur maakt ACV de 0-3. De verdedigende middenvelder onderschept de bal, omspeelt twee tegenstanders en scoort met een geplaatste schuiver. Het laatste kwartier heeft ACV genoeg kansen op een hoge score. Nog één doelpuntje valt te noteren: een diepe bal wordt vanaf rand zestien beheerst in de verre hoek geschoten.

Al met al een solide 0-4 overwinning voor ACV. Omdat de koplopers gelijkspelen, stijgt ACV naar de vierde plek. Dat is één punt achter de drie koplopers. Koploper (op doelsaldo) BWO komt as. zaterdag om 13.45 uur op bezoek op veld 1 bij ACV. Omdat ACV 1 niet speelt is deze wedstrijd een prima vervanger. Tot zaterdag 13.45 uur?