ACV JO17-1 maakt het onnodig spannend in slotfase

Horsterhoekweg 9
7433SV
SCHALKHAAR
tel. 0570-623512

Zaterdagmiddag speelde ACV JO17-1 de uitwedstrijd tegen SV Schalkhaar. In het dorp gelegen tegen Deventer aan, was de opdracht niet minder dan drie punten ophalen tegen de middenmoter. Alleen dan kon de minimale achterstand op twee koplopers verkleind worden of in ieder geval gelijk blijven.

In de tweede minuut is daar de combinatie op het middenveld, gevolgd door een schuine bal naar de rechtsbuiten. Hij geeft de bal in één keer voor, waarna de spits de bal hoog tegen de touwen jaagt. Tien minuten later een zelfde soort situatie. Alleen wordt nu de voorzet door de rechtsbuiten het doel binnengelopen: 0-2. De thuisploeg krijgt geen vat op de gasten. Het snelle tikken zorgt voor meer grote kansen, maar hier wordt onzorgvuldig mee omgesprongen. Vlak voor rust wordt een hoekschop bij de tweede paal ingeschoten, waarna een ACV'er de stuiterende bal in de bovenhoek schiet: 0-3 voor ACV. Schalkhaar weet daar een paar afstandsschoten tegenover te stellen.

Na rust is het ACV dat de wedstrijd domineert. De wedstrijd lijkt gespeeld en ACV bouwt langzaam aan meer kansen. Deze komen er, maar nu ontbreekt de scherpte. De spelers maken ook steeds vaker verkeerde keuzes: pingelen als een simpele bal wordt gevraagd, lange ballen spelen als de bal in de ploeg houden slimmer is. Daardoor is er onnodig veel balverlies aan ACV-kant. Na een half uur in de tweede helft laat ACV zich steeds verder terugdringen. De thuisploeg krijgt zowaar wat kansjes. Opeens is daar een voorzet die door een ACV-verdediger ongelukkig in eigen goal wordt gekopt: 1-3. Nog vijf minuten te spelen. Het uitverdedigen van ACV wordt slordiger en er is nu wel heel veel balverlies. En ja hoor, een klutsbal na een hoekschop wordt door Schalkhaar binnengeschoten (2-3). Het zal toch niet? Gelukkig is daar direct het eindsignaal van de wat ongelukkig fluitende leidsman. ACV wint met 2-3.

Opluchting in het ACV-kamp over de nipte (maar volledig terechte) overwinning. Eén van de koplopers blijkt punten gemorst te hebben. Dat maakt dat ACV nu tweede staat achter koploper DZC'68. Laat nu volgende week zaterdag om 13.00 uur de wedstrijd ACV-DZC op het programma staan. Dan zal de scherpte bij ACV ongetwijfeld weer aanwezig zijn.

Man of the match: normaal gesproken beschrijven we in deze verslagen de teamprestatie en niet individuele personen. Bij deze wedstrijd was er echter één persoon die extra aandacht verdiend. Het is de vlaggenist aan ACV-kant. Hij kon het op en neer golfende spel makkelijk bijbenen, hij vlagde eerlijk en hij had een hippe outfit aan inclusief pet. Petje af voor deze prestatie!