ACV JO17-1 wint van koploper en staat nu bovenaan

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Nummer twee ACV JO17-1 speelde zaterdag tegen koploper DZC uit Doetinchem. Een heuse topper. ACV had de openingswedstrijd in deze Voorjaarscompetitie verloren en was nu aan een inhaalrace bezig. Lukte het ACV de vijfde wedstrijd op rij te winnen?

Op veld 5 is het een leuke pot. In de beginfase zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Allebei de teams zijn duidelijk op zoek naar een doelpunt, waardoor het een open wedstrijd is. Naarmate de eerste helft vordert wordt ACV wel steeds gevaarlijker. Na een half uur is daar de verdiende voorsprong. De middenvelder schiet vanaf de zestien een geplaatst schot in de rechterbenedenhoek. Het schot is niet hard, maar de stuiter maakt het schot te lastig voor de doelman: 1-0 voor ACV.

Vijf minuten later is daar een goede actie over de linkerflank. De terugspeelbal vanaf de achterlijn wordt door de ACV-speler op vijftien meter van het doel aangenomen, met heerlijke sleepbewegingen langs drie verdedigers gesleept en beheerst met binnenkant voet in de verre hoek geplaatst: 2-0. Het rustsignaal kan ieder moment klinken, als de gasten uit een rommelige situatie voor het ACV-doel profiteren: 2-1. Zuur zo vlak voor rust, maar niet onverdiend.

Met een pittige hagelbui wordt de tweede helft in gang gezet. ACV gaat door met aanvallen en krijgt kansen. Maar juist aan de andere kant valt het doelpunt. Sterk doorgaan over rechts, gevolgd door een voorzet voor het ACV-doel langs, wordt door de linkerspits van de gasten in het lege doel getikt: 2-2. Een kwartier later gaat een ACV-er recht op de doelman af. In het strafschopgebied wordt de aanvaller neergelegd. Wel een strafschop, raar genoeg geen rode kaart. Het enige foutje deze wedstrijd van de prima fluitende scheidsrechter. De strafschop wordt netjes in de rechterhoek geschoven, terwijl de doelman in de andere hoek ligt (3-2).

ACV kan maar even van de voorsprong genieten. Na een aanval van DZC krijgt de ACV-doelman de bal niet klemvast, waarna er een flipperkast situatie ontstaat. De geelblauwen weten in de kluts te scoren (3-3). ACV heeft met 2-0 en met 3-2 voorgestaan, kan de ploeg deze tegenslag aan? Een spannende slotfase breekt aan. ACV heeft duidelijk de beste kansen, maar vergeet te scoren. Tot twee minuten voor tijd. De zoveelste aanval over links wordt netjes voorgegeven. Twee spelers van ACV staan daar vrij, eentje tikt de bal bij de tweede paal binnen. Waarna ACV de 4-3 overwinning over de eindstreep sleept.

De Assenaren speelden niet hun beste wedstrijd, maar creëerden wederom veel kansen. En als je dan de tegenstander twee keer langszij ziet komen, getuigt het van veerkracht dat ACV toch de winst grijpt. En daarmee ook de koppositie in de 6e divisie. Over twee weken de volgende test: GVAV uit.