Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Zaterdag speelde ACV JO17-1 thuis tegen koploper BWO JO17-1. ACV had in deze Voorjaarscompetitie de openingswedstrijd verloren, maar de twee wedstrijden daarna werden relatief eenvoudig gewonnen. Wat bracht de krachtmeting met de ploeg uit Hengelo?

Op veld 1 is het ACV dat het balbezit heeft. Via de zijkanten komt de thuisploeg een paar keer goed door, maar de scherpte ontbreekt nog. De tegenstander loopt achter ACV aan en schuwt niet er met twee benen in te vliegen. Dat de scheidsrechter dit niet bestraft komt de veiligheid van de jongens van ACV niet ten goede. De vrije trappen net buiten de zestien leveren ACV ook niets op. De snelle aanvallers van de gasten komen een paar keer goed door over links, maar de ruststand is 0-0.

Na rust worden de gasten steeds fysieker. Duwen, trekken, forse slidingen en vooral heel veel praten. De scheidsrechter komt ogen en oren te kort. Na tien minuten komt ACV op een verdiende 1-0 voorsprong. Een aanval over links wordt teruggelegd op de penaltystip, waar de rechtsbuiten de stuiterende bal netjes in de verre hoek tikt. Het signaal voor BWO om nu maar alle remmen los te gooien.

Het wordt er allemaal niet leuker op. De uitploeg krijgt in korte tijd drie kaarten. ACV heeft de wedstrijd volledig onder controle en geeft de tweede helft niets weg. Maar 1-0 blijft een gevaarlijke stand. Vlak voor tijd valt daar de bevrijdende 2-0. Wat de ACV-spelers tijdens en na de wedstrijd allemaal is toegeschreeuwd is niet geschikt voor publicatie. Gelukkig staan onze jongens daar boven en winnen ze dik verdiend met 2-0. ACV staat nu ook boven BWO op de ranglijst, een puntje achter twee nieuwe koplopers. Op naar volgende week.