Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5422133

Zaterdagmiddag speelde koploper ACV JO17-1 de uitwedstrijd bij GVAV JO17-1. De Groningers stonden op een vijfde plek en zijn van oudsher een soort angstgegner voor ACV. Hoe ging dit zaterdag?

We houden u niet langer in spanning: ACV speelde werkelijk een wereldpot. Tegen een tegenstander waar je moelijk van wint, wist ACV met liefst 0-8 te zegevieren op Sportpark Kardinge. Volgens de trainer de beste pot van het seizoen, een seizoen waarin de ploeg toch al veel potjes (ruim) heeft gewonnen.

Druk zetten
We nemen u toch even mee langs de belangrijkste wedstrijdmomenten. ACV doet vanaf het begin waar het goed in is: vroeg druk zetten, bal veroveren en via de snelle buitenspelers acties maken, de combinatie zoeken en afronden. Dan helpt het als de thuisploeg na 5 minuten zo onder druk staat dat een verkeerde terugspeelbal het eigen doel inrolt. En dan helpt het helemaal als ACV gas blijft geven en binnen 10 minuten ook de 0-2 en 0-3 binnenschiet. Beide keren goed geplaatste schoten van net buiten de zestien.

Team
Van GVAV is bekend dat ze individueel goede spelers hebben, maar als team opereren is ook een kwaliteit. Laat ACV nu beide kwaliteiten vaak samen kunnen brengen. Na een half uur spelen wordt een buitenspeler links in de zestien aangespeeld, hij kapt de bal naar binnen en schiet met rechts in de korte hoek (0-4). ACV krijgt nog tal van kansen, maar de Groningse doelman staat er zeker niet voor niets. En GVAV dan? Zij komen één keer 1-op-1 voor de ACV-doelman, maar de keeper reageert attent. Een afstandsschot van GVAV wordt een vangbal voor de ACV-goalie en een ander schot zwaait af van het blauwzwarte doel.

Wat ACV zo ontzettend goed deed in de eerste helft, was de druk op GVAV houden, zodat de goede spelers voorin bij de thuisploeg amper aan de bal komen. Na rust heeft GVAV wel meer balbezit op de helft van ACV, maar creëert het in de gehele tweede helft geen enkele grote kans. De ACV-verdediging speelt werkelijk een hele goede wedstrijd. ACV combineert lekker door en blijft kansen creëren.

Monsterscore
Na 10 minuten in de tweede helft wordt een aanval over rechts hard binnengeschoten door de ACV-rechtsbuiten. Dan lijkt de wedstrijd definitief gespeeld. Weer 10 minuten later is daar de droge knal in de hoek (0-6). ACV blijft achterin geconcentreerd spelen en blijft in de opbouw de ruimte zoeken. Een uitgespeelde aanval over rechts wordt breed gelegd op links en door de middenvelder in de verre hoek gekruld. Vlak voor tijd wordt een teruggelegde bal door de opkomende spelverdeler aangenomen en hard onder de doelman geschoten: 0-8 voor ACV. Ook de eindstand, een monsterscore.

Wat een demonstratie van ACV! Iedereen speelde een goede wedstrijd. Het was als toeschouwer echt ontzettend genieten. Het was geen moment een spannende wedstrijd, de verdienste van ACV. En dan ook nog tegen GVAV. Had de thuisploeg een B-elftal opgesteld? Zeker niet. ACV blijft uiteraard koploper en heeft twee clubs op twee punten staan. Volgende week thuis tegen Excelsior'31, kijken of de mannen dan ook dit hoge niveau kunnen aantikken.