Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Zaterdag speelde ACV JO11-1 zijn derde wedstrijd in fase 3. Na een verlies- en winstpartij, moest ACV nu thuis tegen DZOH JO11-1. Ook een ploeg uit de grote middenmoot. Het ACV-team presteert wat wisselvallig, kijken hoe hun pet er nu bijhing.

In de rommelige wedstrijd gaat het gelijk op. De 1-0 voor ACV na tien minuten, een hoog ingeschoten poeiert vanaf links, wordt dan ook na vijf minuten weer ongedaan gemaakt (1-1). De 1-2 voor de gasten wordt met een bekeken schuiver naar 2-2 getild. Een minuut later komt ACV weer op voorsprong en weer een minuut later is daar de 3-3. Een minuut later, het is geen geintje, is daar de 4-3 na een rebound na een gemiste strafschop.

Tegenstander DZOH is door een paar ziektegevallen zonder reservespelers naar Assen afgereisd. Terwijl bij ACV vier spelers ongeduldig langs de lijn staan te wachten. Een Emmense speler dreigt zelf definitief uit te vallen na een blessure, maar besluit toch dapper door te gaan. Met dit in het achterhoofd lijkt de 5-3 vlak voor rust voor ACV misschien wel de genadeklap voor de gasten. Maar de volledig vrijstaande DZOH-aanvaller weet ook deze keer wel raadt wat te doen met die bal: 5-4. Rust.

Het is een leeftijd waarop je als trainer hoopt dat de jongens zelf gaan zien wat er moet gebeuren in het veld. De ene week pakken ze dat prima op. Deze week even niet. En dan krijg je verdedigers die de bal volgen en niet door hebben dat hun aanvaller voor de zoveelste keer uit hun rug wegloopt, spelers die bij een schijntrap van de tegenstander een gat in de lucht springen en de tegenstander er dankbaar langsloopt en dribbelaars die zich voor de zoveelste keer vastlopen omdat ze niet over de bal heen kijken en de vrijlopende ploeggenoten niet zien.

Een goed verstaander weet hoe deze wedstrijd eindigt. In de tweede helft komen de gasten al snel op 5-5 en maken ze zelfs de 5-6. ACV kan er wel wat kansjes tegenoverstellen, maar geen doelpunten. Eindstand 5-6. Allereerst is een felicitatie aan het adres van DZOH op zijn plaats. Wat een wilskracht voor dit team zonder reserves. Voor ACV is het een voordeel dat het team woensdagavond mag inhalen tegen FC Meerdijk, zodat de boys zich kunnen revancheren.