Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Op zaterdag 27 januari 2024 speelde ACV JO11-1 zijn eerste competitiewedstrijd in fase 3. Tegenstander in Assen was WVV JO11-1. Een taaie ploeg, waar ACV in de vorige fase nipt, maar verdiend, van verloor. Op een heerlijk grasveld met een lekkere winterzon trapten de mannen op de schappelijke tijd van 12 uur af.

In de eerste helft is het verschil tussen de teams minimaal. De gasten uit Winschoten gooien wat meer fysiek in de strijd, de Assenaren weten wat vaker de combinatie te vinden. De 1-0 voor ACV valt dan ook uit een goed teruggetrokken bal door de linkerspits vanaf de achterlijn, ingeschoten in de verre hoek door het linkerbeen van de spits. Na eerst een schot op de lat, scoren de gasten daarna de verdiende 1-1. Na weer een combinatie van ACV, ditmaal door het midden, zorgt een geplaatste schuiver in de hoek voor de 2-1. De ploegen jagen allebei lekker door, waardoor er veel felle duels zijn, maar deze fair verlopen. Wat treuzelend optreden achterin bij ACV geeft de gasten de kans vlak voor de pauze de 2-2 te maken. Dat is ook de ruststand.

De ruststand doet recht aan de veldverhouding tot dan toe, maar toch hebben de ouders er in de rust vertrouwen in dat ACV de volle winst pakt. Dat vertrouwen weet ACV volledig waar te maken. Qua felheid doen de blauwzwarten er in de tweede helft een schepje bovenop. De combinaties worden wat meer afgewisseld met puike dribbels. Aanval na aanval volgt. WVV weet het even droog te houden, maar daarna loopt ACV in het derde kwart snel uit naar een 5-2 voorsprong. De roodzwarten komen niet verder meer dan wat speldenprikjes, terwijl ACV een grote score kan neerzetten. De uiteindelijke 7-2 winst, 5-0 in de tweede helft, is dik verdiend en had zomaar hoger kunnen uitvallen.

Wat een lekkere pot voetbal in prima omstandigheden was dit! Trainer Alaz is na afloop helemaal in zijn nopjes over het vertoonde spel, met name in de tweede helft. De afspraak die de trainer heeft met zijn jongens, 'we worden kampioen', blijft staan. We volgen de komende weken of de ploeg woord kan houden. De start is in ieder geval flitsend.