De Hoogspanningsweg 6
9408CZ
ASSEN
tel. 0592-355262

Zaterdag speelde ACV JO11-1 uit bij FC Assen JO11-1. Beide ploegen behoren bij de favorieten in deze 3e fase in de Hoofdklasse. Wie lukt het de stadsconcurrent op achterstand te zetten?

Het eerste kwart is wat saai. De ploegen zijn afwachtend. Met een schot op de lat is ACV het dichtste bij een voorsprong. In het tweede kwart eindelijk wat actie voor de doelen. ACV komt verdiend op voorsprong en een lekker lobje zorgt voor de 0-2. Maar in no time is het 2-2 en is de rust een feit.

Direct na rust blijft ACV veel teveel achterin hangen. De druk van FC Assen dwingt ACV tot paniekerig uitverdedigen en het maken van fouten. De toeschouwers die tijdens de rust vijf minuten langer in de kantine bleven hangen weten niet wat ze horen bij hun late terugkomst: FC Assen staat 5-2 voor.

ACV wil wel, maar komt gewoonweg power tekort. Spelers gaan van heel ver op doel schieten of pingelen zich constant vast. Het teamgevoel is in deze fase verdwenen en het team komt amper aan kansen. Bij een 7-2 achterstand valt in de laatste seconden nog de 7-3, maar de afstraffing is niet te voorkomen. Nu twee weken vrij, begin maart weer lekker de wei in.