Nijlanderstraat 34
9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Zaterdagochtend speelde ACV JO11-1 de uitwedstrijd tegen Rolder Boys JO11-1. Door wisselende resultaten stond ACV in de middenmoot, waar Rolder Boys één van de titelkandidaten was. Op het bevroren grasveld op het mooie Sportpark Boerbos werd het een wedstrijd met twee gezichten.

Vanaf het begin van de wedstrijd zit Rolder Boys er bovenop. ACV probeert van achteruit op te bouwen, maar zodra een back in balbezit is zijn de afspeelmogelijkheden minimaal. Vaak volgt een terugspeelbal op de centrale verdediger of doelman. Het in een kleine ruimte overspelen is een kolfje naar de hand van de thuisploeg. ACV staat continue onder druk. Dat de blauwzwarten na 20 minuten 2-0 achterstaan is dan ook niet raar. De thuisploeg daarentegen mag van de trainer geen enkel risico nemen, alle ballen moet snel en zo ver mogelijk naar voren toe en de spelers worden gestimuleerd overtredingen te maken. Die tactiek werkt goed, de ACV-spelers zijn onder de indruk. De scheidsrechter laat veel toe, waardoor de Assenaren meer bezig zijn met klagen dan met voetballen. Uit één van de weinige aanvallende combinaties van ACV, valt vlak voor rust nog wel de aansluitingstreffer. Rustand 2-1 voor Rolder Boys.

Als u de kop van dit artikel goed heeft gelezen, weet u wat er na rust zo ongeveer gaat gebeuren. ACV gaat meer naar voren spelen, ACV gaat combineren, ACV blijft uit de duels en ACV speelt de thuisploeg helemaal zoek. De ene uitgespeelde kans na de andere volgt. Na vijf minuten staat het 2-4 voor ACV. Een kopdoelpunt uit een hoekschop, een afstandsschot en een intikker van dichtbij na een combinatie over rechts. Rolder Boys zal ongetwijfeld moe zijn van het sloopwerk uit de eerste helft, maar ACV voetbalt als een dolle.

ACV komt even op adem en zakt wat in. Rolder Boys probeert het nog wel, maar lijkt leeggespeeld. Twintig minuten lang blijft het 2-4 voor ACV. Een doelpunt van de thuisploeg kan het nog een spannende wedstrijd maken. Een doelpunt van ACV zou de wedstrijd beslissen. Wat gebeurt er? ACV blijft voetballen en blijft kansen creëren. Zo gebeurt het dat in vier minuten tijd de wedstrijd definitief beslist wordt. Een droge knal in de rechterbenedenhoek, een intikker bij een hoekschop en een kopbal bij een hoekschop, zorgen voor een 2-7 overwinning voor ACV. Dik verdiend.

Dat ACV ook onder druk bleef rondspelen achterin is te prijzen. Dat brengt risico's met zich mee, maar het belangrijkste is dat de jongens zich ook hierin ontwikkelen. En als je dan in de tweede helft niet gaat klagen over het (te) harde spel van de tegenstander maar zelf lekker gaat voetballen, speel je de tegenstander uiteindelijk zoek. Een goede leerschool voor de boys.