Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Het talententeam van ACV kan de aansluiting bij het 1ste divisieniveau nog niet goed vinden. Thuis tegen S.V. Houten lijdt het elftal afgelopen weekend het tweede verlies in drie wedstrijden.

Versterkt met Yannick Hettinga en vaste kracht Daan Scholtens van het eerste treedt het belofteteam zaterdag 10 februari vol goede moed aan, maar de publieke belangstelling ten spijt krijgt het geen vat op het spel. Het is overwegend het gastteam dat het spelbeeld bepaalt en voor dreiging zorgt. Het afremmen van een doorbrekende aanvaller komt Sietze de Klerk in de 25ste minuut op een gele kaart te staan.

IMG_3799_01.jpgFoto: Bennie de Boer

Na een half uur spelen, breekt Bastiaan Renkema aan de andere kant knap door, maar hij weet het niet af te maken. Dat gaat de tegenstander vijf minuten later beter af en zo kijkt ACV vanaf de 36ste minuut tegen en 0-1 achterstand aan.

Plan B in de tweede helft heeft de wedstrijd hetzelfde patroon, al gaan nu wat vaker lange ballen over en weer. En nu is het Hettinga die in het algemeen belang een kaart pakt.

Na zo’n 70 minuten maakt Thom Dokter plaats voor Tom Mosselaar en een kleine tien minuten later ruimt Joris van Kesteren het veld voor Sergio Telussa, waarbij Dave Smid de rechterflank verdedigend gaat afdekken en Telussa de linkerkant pakt. Vanuit de dug-out klinkt op zeker moment dat op plan B wordt overgeschakeld en achterin 1-op-1 gespeeld moet gaan worden. Het mag niet baten.

IMG_3860_01.jpgFoto: Bennie de Boer

Met een goede loopactie beloont Tom Hendrikson op zeker moment weliswaar een prachtige pass, maar niet de complete actie als hij de bal uiteindelijk over het doel werkt.

Net als vorige week is het de tegenstander die van de spelaanpassing profiteert en het tweede doelpunt maakt. De wedstrijd is daarmee gespeeld en drie punten rijker keert Houten huiswaarts.

Opstelling

Jesse Bijl (K), Yannick Hettinga, Edgar Meijles (C), Dave Smid, Joris van Kesteren (76” Sergio Telussa), Sietze de Klerk, Daan Scholtens, Marco Hut, Tom Hendrikson, Bastiaan Renkema, Thom Dokter (69” Tom Mosselaar).

IMG_3776_01.jpgFoto: Bennie de Boer

Blik vooruit

De volgende competitiewedstrijd van jong ACV is over een kleine twee weken, wederom thuis op het hoofdveld. Het elftal speelt zaterdag 24 februari om 11:30 uur tegen het eveneens gepromoveerde Kampong O23-1. Na drie wedstrijden staat deze concurrent met vier punten op de vierde plek. Afgelopen zaterdag won het thuis, met een klinkende 4-0, van ADO’20 uit Heemskerk.