ACV JO11-1 heer en meester tegen Rolder Boys

Nijlanderstraat 34
9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Zaterdag speelde ACV JO11-1 zijn eerste wedstrijd in de 4e fase. Na een goede 2e plek in de 3e fase, op één puntje van kampioen FC Assen, stond de uitwedstrijd tegen Rolder Boys JO11-1 op het programma.

De thuisploeg staat bekend om het fysieke spel, niet om het voetballend vermogen. Aan ACV, de ploeg die juist wel voetballende kwaliteiten bezit en fysiek minder sterk is, de taak om uit de duels te blijven. Dat lukt geweldig goed vanaf het begin. De Assenaren vinden elkaar makkelijk, veel combinaties en lekkere steekballen. En zo staat ACV na drie minuten met 0-3 voor. Rolder Boys komt er niet aan te pas. ACV heeft kans na kans. Bij 0-7 weet de thuisploeg de twee kansen die ze krijgen te benutten (2-7). De 2-8 vlak voor rust maakt duidelijk dat ACV de baas is op het veld.

ACV doet het een stuk rustiger aan in de tweede helft. Rolder Boys blijft erg fysiek spelen. De scheidsrechter laat veel doorgaan en vergeet de Assenaren te beschermen. Regelmatig zit er bijvoorbeeld een Roldenaar op de rug van een ACV-speler, maar dat blijft onbestraft. De ACV-spelers blijven redelijk rustig onder het fysieke spel. ACV voetbalt liever en dat levert de 2-9 en de 2-10 op. Vlak voor tijd nog een doelpunt voor de thuisclub, zodat de eindstand 3-10 is voor ACV.

ACV begint zo prima aan de vierde en laatste fase van de competitie. Concurrent FC Assen verloor verrassend, zodat de blauwzwarten in de wedstrijd ACV-FC Assen van komende zaterdag goede zaken kunnen doen.