ACV JO11-1 dendert door en bindt ook FC Assen aan zegekar

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Na de klinkende overwinning van vorige week bij Rolder Boys (3-10), speelde ACV JO11-1 zaterdag thuis tegen FC Assen JO11-1. In deze 4e fase zijn er maar vijf wedstrijden te spelen. Een overwinning tegen FC Assen zou ACV één van de titelkandidaten maken. Hoe verliep deze derby?

Op het relatief kleine veld 4 is het in de beginfase een heen-en-weer wedstrijd. Veel balverlies, weining combinaties, weinig kansen. In de tiende minuut is daar een diepe bal op de ACV-spits. Na een korte dribbel en een hard schot hoog in het doel is eindelijk de ban gebroken (1-0). Vijf minuten later heeft ACV de bal rechts voorin. Een heerlijke steekbal tussen twee verdedigers door zet de ACV-aanvaller alleen voor de doelman. Een geplaatste bal zorgt voor de 2-0.

Weer vijf minuten later is daar de aansluitingstreffer van de gasten (2-1). Een voorzet van rechts zeilt over de doelman heen en wordt binnengekopt bij de tweede paal. Vlak voor rust heeft ACV een aanval over links, de bal wordt naar binnen meegegeven met de opkomende middenvelder en deze knalt de bal lekker in de verre hoek: 3-1. Dat is ook de ruststand. Een stand die zeker nog niet het gevoel geeft dat de wedstrijd gespeeld is. Daar is het kwaliteitsverschil in de eerste helft te klein voor.

Na rust is het eigenlijk een andere wedstrijd. ACV weet er nu wel de druk op te houden en speelt vooral op de helft van FC Assen. Dit resulteert in een snelle 4-1, voorzet van links die in tweede instantie wordt binnengeschoten, en 5-1, door een counter door het midden gevolgd door een schuiver in de hoek. FC Assen lukt het niet meer om de druk erop te krijgen bij de blauwzwarten, terwijl ACV geduldig is in balbezit en steeds weer de combinatie zoekt. Na de 6-1 volgt nog een tegendoelpunt van geelzwart (6-2), maar het slotakkoord is voor ACV. Met drie vlugge combinaties zorgen de boys voor een 9-2 eindstand.

Een overtuigende tweede helft zorgt dat ACV deze editie van de derby ruim wint en ook koploper blijft. Omdat ook de twee achtervolgers geen punten laten liggen, zijn er nu drie teams met de maximale zes punten en drie clubs zonder punten. Volgende week thuis tegen nummer twee DZOH. We houden u op de hoogte van het vervolg.