ACV JO10-2 scoort er ook in de competitie op los

15 - 1

GVAV-Rapiditas JO10-3

2e klasse 13

23 september 2017 13:00

Zaterdag speelde ACV JO10-2 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In Assen kwam GVAV JO10-3 op bezoek. De club met het mooie logo en de prachtige tenue’s moest de eerste serieuze tegenstander worden van ACV, maar het liep anders.

In de beker had JO10-2 twee ruime overwinningen behaald. De derde tegenstander zegde daarna tot twee keer toe de wedstrijd af, maar ACV was ook met twee keer spelen groepswinnaar. Wat zou de competitie brengen?

Een zonovergoten zaterdag, alle velden bezet met jeugdteams en het plezier op en naast het veld druipt er vanaf. Welkom bij ACV! Om één uur ’s middags trappen de teams af. De hoop is er op een meeslepend duel met strijd om de bal, kansen over en weer en een spannend scoreverloop. Helaas. Vanaf het begin bepaalt ACV de wedstrijd. De eerste tien minuten weet ACV slechts één keer te scoren, mede door prima keeperswerk van de GVAV-doelman. Maar daarna is de beer los. De ruststand is 9-0.

De druk op het GVAV-doel hield de hele wedstrijd aan.

Ook in de tweede helft is het éénrichtingsverkeer. De ACV'ers worden, begrijpelijk, iets zelfzuchtiger bij de afronding. Overtalsituaties worden niet uitgespeeld, maar van veraf wordt vaak al op doel geschoten. Hierdoor blijft een ware monsterscore uit. Eindstand: 15-1. In ieder geval een lekker begin van de competitie.