JO11-2 beloond zichzelf op weg naar pakjesavond

9 - 1

S.V. Oosterwolde JO11-2

Onder 11, JO11-2, 2e klasse 16

18 november 2017 14:00

Zaterdag 18 november. Het is 14.00 uur als ACV JO11-2 aftrapt tegen SJO J.V. Oostenburg (een hele mond vol). Ik hoor u denken: tegen wie? SJO J.V. Oostenburg is een samenwerkingsverband van de jeugdafdelingen van VV DIO Oosterwolde, SV de Griffioen en FC Fochteloo en bestaat sinds juni 2008. Zo, weet u dat ook weer.

Vandaag is Oostenburg JO11-1 de tegenstander. Uitslagen tegen andere teams in de poule zijn gelijk aan die van ACV en dus wordt er een spannende wedstrijd verwacht.

Daar waar de reporter in de ochtend nog in het “tochtgat” van FC Assen stond was ze blij dat ze ’s middags naar ACV mocht waar de wind een stuk minder is. Helaas gooide Moeder Natuur roet in het eten. Nog voor de wedstrijd begon regende het al flink en dus gingen de paraplu’s ook deze wedstrijd weer op.

ACV had van de leider ook vandaag weer de nodige taken mee gekregen (ontwikkeling staat immers voorop bij ACV en winnen is leuk maar niet het belangrijkste), die overigens voor de toeschouwers elke keer geheim blijven. Pas na afloop wordt bekend of de jongens de taken goed hebben uitgevoerd. In de eerste helft was het ACV dat veelvuldig op de deur klopte bij Oostenburg maar de keeper van Oostenburg was niet van plan om cadeautjes weg te geven. En ACV……dat strooide met mooie combinaties en acties, het lijkt wel pakjesavond. Het eerste doelpunt valt redelijk snel, zo snel zelfs dat de supporters nog druk zoekende zijn naar hoe ze het beste tussen alle paraplu’s door kunnen gluren. Helaas….1e doelpunt gemist. Na wat geschuif langs de kant is het zicht beter en het 2e doelpunt wordt door de massaal toegestroomde toeschouwers met luid gejuich ontvangen.  Maar ook Oostenburg is in Sinterklaas stemming en klopt een aantal keren op de deur bij ACV. Echter is ook de keeper ACV niet van plan vandaag cadeautjes weg te gever. Toch kan er niet voorkomen worden dat een afstond schot in de rebound van de rebound over de lijn rolt. ACV gaat verder met de combinaties en acties en blijft goed druk zetten. En dat resulteert in een verdiende 3-1 voorsprong bij rust. Op naar de warme chocolade melk en pepernoten.

In de tweede helft staat de verdediging als een huis, de rappe middenvelders en handige spitsen maken het Oostenburg knap lastig. Oostenburg geeft in de 2e helft wel wat cadeautjes weg en maakt het ACV wat makkelijker. Maar eerlijk is eerlijk, ACV dwingt dit ook af met het voetbal wat ze vandaag op de mat gooien. Inmiddels is Moeder Natuur ons goed gezind en komt zelfs het zonnetje af en toe door. Ondertussen regent het in de 2e helft doelpunten….. voor ACV wel te verstaan. De ene aanval is nog mooier dan de andere. De verdedigers schuiven lekker mee naar voren zodat bij balverlies er met z’n allen weer direct goed druk gezet kan worden. Verschillende kreten dalen van de tribune over het veld: je hebt hem, mooie bal, hij is voor jou, prachtige aanval, hou eens op met dat gepiemel (pardon? hoorden we dat goed?) Uiteraard werd hier gepingel geboeld maar in het heetst van de strijd…..  Het was weer gezellig langs de kant!

Na regen komt zonneschijn zegt men altijd en dat was vandaag zeker ook zo. Niet alleen het weer was in de 2e helft beter, ook het voetbal ging in de 2e helft nog beter dan in de 1e helft. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter kon er 9-1 genoteerd worden en bleven de punten in Assen. Een mooie wedstrijd, een mooi cadeau voor de jongens zelf, de leider en de toeschouwers . De toeschouwers werden nog even bedankt door de spelers en toen kon iedereen opwarmen, want koud was het wel langs de lijn vandaag.

Volgende week zullen de jongens alle zeilen bij moeten zetten, zullen de taken bijzonder goed moeten worden uitgevoerd en vanaf seconde 1 zal iedereen zeer scherp en alert moeten zijn. Tegenstander is dan ACV JO11-4 (het voormalig JO10-1). Een bijzonder goed team met bijzonder goed voetbal. Menig tegenstander heeft al veel doelpunten moeten incasseren tegen dit team. Maar…… verliezen en toch goed voetballen kan. Winnen is niet het belangrijkste. Benieuwd hoe de jongens het volgende week doen? Kom dan kijken! De aftrap is om 12.15 uur op het Catawiki sportpark.