3 - 1

Achilles 1894 4

Mannen, 7, 5e klasse E

11 november 2017 14:30

Ondanks de vele regen die zaterdagochtend viel kon om half drie toch gewoon afgetrapt worden op veld 5. Tegenstander van dienst was het op papier gelijkwaardige Achilles 4. Al merkte een optimist op dat we aan het doelsaldo zouden kunnen gaan werken.

Dat ACV 8 traint op dit zelfde kunstgrasveld was niet zien. Erg veel struikelpartijen over de stroeve rubberen korreltjes en het bleek , ook over korte afstand, lastig om de bal van blauw-zwart naar blauw-zwart te spelen. Achilles kreeg daardoor het gevoel dat er iets te halen viel deze middag. Echt getest werd sluitpost Timon echter niet. Halverwege de eerste helft kwam ACV terecht op voorsprong. Thiemo slalomde over de rechterkant het strafschopgebied in waar Wouter klaar stond om af te drukken: 1-0.

In de tweede bedrijf bracht ACV enkele verse krachten in het veld. Dat zorgde voor een overwicht vanaf de eerste minuut. Kans op kans werd gecreëerd. Na een kwartier kreeg Thomas een hoekschop te nemen vanaf de rechterkant. Thomas stak zijn hand op naar Aron en zo geschiedde: 2-0.
Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld zou je zeggen gezien de stand en het wedstrijdbeeld. Zeker toen ACV kort na de tweede treffer van elf meter de kans kreeg om er 3-0 van te maken. De keeper die de penalty zelf veroorzaakte bleek over een goed reactievermogen te beschikken en bokste de inzet van Richard uit het doel. Achilles vond dat gerechtigheid en richtte zich nog eens op. ACV werd teruggedrongen en een tegentreffer kon niet worden voorkomen: 2-1.

Vanaf dat moment was het vooral lange halen snel thuis wat beide ploegen lieten zien. Achilles op jacht naar de gelijkmaker en ACV naar de verlossende derde treffer. Tien minuten voor tijd was het ACV dat de werklust beloond zag worden. Aan de linker kant dropte Benjamin de bal in het strafschopgebied waar Aron er net iets eerder bij was dan de uitgekomen keeper: 3-1. En zo werd de optimist de man van de wedstrijd.