Mannen, 7, 5e klasse E

18 november 2017 12:00

Het bleef lang onduidelijk wanneer de voorspelde hevige (hagel) buien zouden vallen in Assen maar tegen de tijd dat ACV 8 aan de warming-up begon was het dan zover; het water kwam met bakken uit de hemel.

ACV 8 mocht zaterdag aantreden voor een lunchwedstrijd tegen LTC. Het aanvangstijdstip was vervroegd in verband met de topper en streekderby in de derde klasse; LTC tegen BSVV. Enkele supporters in het groen waren al druk bezig met vuurwerk en sfeeracties en vanuit Bovensmilde werden enorme spandoeken aangevoerd. Op Sportpark De Hoogte hing een opgewonden en zinderende voorpretstemming.

Enfin, doorweekt begon ACV 8 aan zijn wedstrijd tegen LTC 5. Op papier een lastige tegenstander. In praktijk had ACV 8 meer moeite met het veld dan met de groenwitte opponent. Mede door een strijdlustig en sterk optreden van Pascal schiep ACV een handvol levensgrote kansen in de stromende regen. De verschillende spelers die oog in oog met de keeper van LTC kwamen wisten hem echter niet te passeren. Tot grote frustratie van coach Bert die zijn paraplu wel op kon vreten. Maar daarvoor regende het toch echt te hard.

Volstrekt tegen de verhouding in was LTC wel uitermate efficiënt en scoorde twee keer in de eerste helft. Bij de eerste treffer had LTC wel de hulp van Wouter nodig die een corner van richting veranderde en Timon daardoor kansloos liet.  In de tweede helft stak de scheidsrechter dan ook nog de helpende hand toe door een lichte duwfout van ACV op de rand van de zestien te belonen met een vrije trap; 3-0. Al dat geluk had ACV 8 niet. En zo werd het harde werken zaterdagmiddag niet beloond.