79'

Hoofdklasse B

14 december 2019 14:30

M.G. Paarhuis

Staphorst – ACV heeft vanmiddag een 4-0 nederlaag geleden in en tegen Staphorst. De thuisploeg won verdiend. De blauw-zwarten hadden geen antwoord op de fysieke power en wilskracht van Staphorst. Bij rust was het 1-0 voor Staphorst en leek er nog wat mogelijk voor ACV. In de tweede helft liep de formatie van trainer Paul Weerman echter verder uit en moest ACV een pittige nederlaag incasseren.

Een mooi affiche vanmiddag op Sportpark Het Noorderslag. De nummers drie en vier van de Hoofdklasse B namen het tegen elkaar op. Vanaf de aftrap had Staphorst een licht overwicht maar tot grote mogelijkheden leidde dit nog niet. Met het voor de thuisploeg kenmerkende fysieke spel trok het ten strijde. ACV had moeite hier iets tegen in te brengen. In de 22e minuut kwam Staphorst op voorsprong. Uit een door aanvoerder Martin van ’t Ende genomen corner kopte Ruben Kin raak, 1-0. Na de openingstreffer bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. ACV creëerde nagenoeg geen mogelijkheden en had het moeilijk op het lastig te bespelen veld. Kort voor rust kreeg Stan Haanstra een grote kans om de score voor Staphorst te verdubbelen. Via Daniël Schans ging zijn inzet tot opluchting van de meegereisde ACV-supporters over de achterlijn.

Marco van der Heide in duel met Mark SchraMarco van der Heide in duel met Mark Schra

In de rust begon het te regen. Het publiek zocht massaal de tribune op terwijl de diehard supporters onder de paraplu langs de lijn bleven staan. Kort voor er een uur gespeeld was kwam er een goede mogelijkheid voor ACV. Het schot van Jim de Leeuw ging helaas naast het doel. De regen maakte het moeilijk voetballen op de grasmat van Het Noorderslag en de thuisploeg ging hier het beste mee om. De fysieke power en wilskracht van Staphorst gaf de doorslag. Het doelpunt in de 57e minuut was daar een goed voorbeeld van. Martin van ’t Ende leed tot tweemaal toe balverlies maar kon toch de bal weer veroveren. Wat volgde was een lange bal richting aanvaller Stan Haanstra die fraai scoorde, 2-0. ACV trainer Fred de Boer bracht direct na de 2-0 twee verse krachten in het veld. Daan Smit en Arjen Hagenauw kwamen binnen de lijnen in plaats van Remy Klaassens en Kevin Mennega. Aan het spelbeeld veranderde de dubbele wissel weinig. Staphorst was deze middag onder de zware omstandigheden te goed voor ACV. In de 77e minuut scoorde Stan Haanstra zijn tweede treffer van de middag en werd het 3-0. Nog geen twee minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen Justin Benjamins er 4-0 van maakte. De laatste tien minuten waren enkel en alleen nog goed voor de statistieken. Na 90 minuten stond er een 4-0 eindstand op het scorebord.

Jim de Leeuw schiet op het doel maar zal de bal naast zien gaanJim de Leeuw schiet op het doel maar zal de bal naast zien gaan

Na afloop

Een zware nederlaag voor ACV. De blauw-zwarten hadden geen antwoord op het spel Staphorst. De winst voor de thuisploeg was dan ook verdiend. Op de ranglijst staat ACV ondanks de nederlaag nog steeds op de 4e plaats. Eemdijk gaat als koploper de winterstop in en mag zich “Herbstmeister” noemen. Staphorst volgt op één punt. Op de derde plaats vinden we Swift dat drie punten achterstand heeft. ACV deelt de vierde plek met HZVV dat in Amsterdam een verrassende zege boekte op Swift. Beide teams hebben 5 punten achterstand op Eemdijk.

Het is bijna winterstop voor ACV. Wel word er nog een oefenwedstrijd gespeeld. Donderdag 19 december om 19:30 uur speelt ACV tegen zondag-hoofdklasser VV Hoogeveen. Het wordt een experimentele wedstrijd. Er worden namelijk nieuwe spelregels uitgeprobeerd. Zo geldt tijdens het experiment buitenspel óók op de eigen helft, zodat de laatste linie nog verder druk kan zetten. Ook mag de doelman gewisseld worden voor een veldspeler. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal en zal vier keer een kwartier aan zuivere speeltijd duren. Op www.dvhn.nl zal elke dag een spelregel die wordt toegepast bij het experiment, worden uitgelegd.

Staphorst: René Oosterhof, Dirk Muis, Reinier Crediet, Martin van ’t Ende ©, Stan Haanstra, Marlon Luchtenberg, Pascal Mulder (81. Ewald Koster), Ruben Kin (81. Chris van Houten), Mark Schra, Justin Benjamins, Johnny de Vries (86. Rémon Kroes)

ACV: Morten Otto, Jim de Leeuw, Robert Talens, Daniël Schans ©, Remy Klaassens (61. Daan Smit) Gijs Jasper, Steyn Strijker, Kevin Mennega (61. Arjen Hagenauw), Justin Mulder, Marco van der Heide, Matthijs Hardijk (83. Nick Westebring)