Lovenpolderstraat 2 A
4542NS
HOEK
tel. 0115-441593

ACV heeft met hard werken een punt behaald in en tegen Hoek. De ploeg van trainer Fred de Boer kwam in de eerste helft kort voor rust op een 1-0 achterstand. Rik Impens schoot de bal vanaf een meter of 25 bijzonder fraai in de linker winkelhaak. In de tweede helft zette ACV alles op alles om minimaal een punt mee te nemen uit Zeeland. Een kwartier voor tijd kwam spits Niels Grevink na 5 maanden blessureleed als invaller het veld op. Grevink liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Kort voor tijd scoorde hij de verdiende gelijkmaker voor ACV. Even later kreeg hij ook nog de mogelijkheid om een tweede treffer te maken. Hoek hield echter stand en de 1-1 eindstand was over de gehele wedstrijd gezien terecht.

Eerste helft

De dag begon vroeg voor ACV. Om 8 uur ’s ochtends vertrok de bus van Drenthe Tours uit Assen voor een lange rit naar Zeeuws-Vlaanderen. Na een lunchpauze in Goes kwamen de mannen van trainer Fred de Boer mooi op tijd aan op Sportpark Denoek. Ook deze zaterdag was het weer puzzelen voor de technische staf. Luka Prljić had zich bij de geblesseerden gevoegd zodat er een enigszins geïmproviseerde verdediging op het veld stond.

Om klokslag half drie mocht ACV de aftrap nemen. Na een vijftal aftastende minuten waren het de blauw-zwarten die de eerste mogelijkheid kregen. Het schot van Freddy Quispel ging over het doel. Even later was het Hoek dat een uitgelezen kans kreeg om de score te openen. Topscorer Steve Schalkwijk had het vizier tot opluchting van de meegereisde ACV-supporters niet op scherp staan. De bal ging via de lat over het doel. In het vervolg van de eerste helft was het Hoek dat een enigszins afwachtende houding aannam. ACV creëerde een aantal mogelijkheden maar de scherpte in de afronding ontbrak. Kort voor de rust was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een bijzonder fraai afstandsschot van Rik Impens vloog gedragen door de wind in de linker winkelhaak, 1-0. Dit was even later ook de ruststand.

Freddy Quispel oog in oog met Aaron Verwilligen (26), Seppe Vereecke (22) kijkt van afstand toe

Tweede helft

Hoek kwam na de pauze ongewijzigd het veld op. Bij ACV was er één wijziging. Toufik Faraouni verving Jaap van Dijken. De kansen waren schaars in het tweede bedrijf. In de 53e minuut kreeg Hoek een grote kans de score te verdubbelen. Steve Schalkwijk dook op voor goalie Ben Wormmeester maar hij kon de geboden mogelijkheid niet verzilveren. Wormmeester pakte de bal eenvoudig klemvast. Beide coaches pasten meerdere wissels toe. Een kwartier voor tijd kwam Niels Grevink in de ploeg bij ACV. De spits had sinds 30 oktober niet meer gespeeld vanwege langdurend blessureleed. Het was het sein voor een slotoffensief van ACV. Er werd veel druk gecreëerd op het doel van de thuisploeg en een Asser goal leek in die fase slechts een kwestie van tijd. De blauw-zwarten kregen rond de 80e minuut zelfs vier corners op rij. Gijs Jasper was bijna trefzeker uit één van de vier corners maar hij zag zijn inzet over de achterlijn gewerkt worden door Hoek-goalie Jordi de Jonghe. Ook Freddy Quispel was zeer dichtbij een goal. Zijn hoekschop vanaf links belandde gedragen door de wind op de lat waarna de bal weggewerkt kon worden door Seppe Vereecke.

In de 86e minuut kreeg ACV eindelijk loon naar werken. Nadat Niels Grevink een minuut eerder nog naast schoot was het ditmaal wel raak voor de gevaarlijke spits. Hij prikte de bal door de benen van Jordi de Jonghe in het doel, 1-1. In de laatste minuten van de wedstrijd was het hinken op twee gedachten voor de beide teams. Voor de volle winst gaan of genoegen nemen met een punt. Beide ploegen kozen voor het eerste maar waren niet in staat een winnende treffer te produceren, zodat er na het laatste fluitsignaal van de middag een 1-1 eindstand op het scorebord stond.

Vreugde bij ACV na de gelijkmaker van Niels Grevink

Na afloop

Fred de Boer was na afloop tevreden met het punt. “Het was een hele tactische wedstrijd, misschien niet altijd leuk om naar te kijken voor het publiek. We hebben heel veel spelers met blessures en corona. We misten zeven spelers. Dat maakte dat we vandaag echt even goed na moesten denken over een opstelling. We zijn begonnen met vijf verdedigers. Ik vond dat niet slecht gaan. We gaven niet veel weg buiten de ene bal op de lat. De goal van Hoek was eigenlijk geen kans. De bal ging van grote afstand in de kruising. Daar moet je voor applaudisseren, het was echt een fantastische goal. Zelf hebben we in en rond de zestien wel situaties gehad om te kunnen scoren maar het was net niet goed genoeg. We hebben ondanks twijfel gewisseld in de rust. We hebben Toufik Faraouni ingebracht voor Jaap van Dijken. In de openingsfase van de tweede helft ging het opbouwend makkelijker voor ons. Door onze manier van spelen ontstonden er wel wat meer ruimtes voor Hoek. Ze werden soms wel dreigend maar we hebben eigenlijk geen kansen weg gegeven. We probeerden met wissels nog iets te doen. Gelukkig hebben we wissels die echt wel wat kunnen. Niels Grevink is dan de man met de gouden schoentjes. Het was zijn eerste kwartier voetbal sinds oktober. Dat hij die goal maakt is geen toeval. En ik vond ook dat we de goal verdienden. Het was een tactische steekspel en we hebben er veel energie ingelegd. Het was een lange dag maar we zijn blij met een punt.”

Op de ranglijst staat ACV op de 11e plaats met 28 punten uit 22 wedstrijden. Koploper is Sparta Nijkerk. De Spartanen verloren met 2-0 van Staphorst maar zagen directe concurrent FC Lisse ook verliezen zodat de stand bovenin onveranderd bleef.

Volgende week

ACV heeft een drukke week in het vooruitzicht. Dinsdagavond om 20:00 uur speelt de ploeg van Fred de Boer op ons eigen Catawiki Sportpark tegen DOVO. Komende zaterdag spelen de blauw-zwarten  een uitwedstrijd tegen ODIN ’59. De wedstrijd ODIN ’59 – ACV begint om 14:30 uur.

Opstellingen

HSV Hoek: Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts, Istvan Bakx, Rik Impens © (75. Jahrdell Constansia), Giovanni Delannoy, Jair Oosterlen, Karim Bannani, Mohammad Jabar Zada, Steve Schalkwijk (56. Ruben de Jager), Seppe Vereecke, Aaron Verwilligen

ACV: Ben Wormmeester ©, Jaap van Dijken (46. Toufik Faraouni), Steyn Strijker, Gijs Jasper, Robert Talens, Koen Steg, Nick Westebring (68. Daan Scholtens), Pascal Huser (75. Niels Grevink), Justin Mulder (60. Boy Spijkerman), Freddy Quispel, Mark Jagt (60. Ezra Schrijver)