Hoek - ACV 1

Hoek - ACV 1

ACV reist zaterdag voor het eerst in de historie af naar Hoek. De Zeeuwen kwamen al tweemaal naar Assen maar in verband met corona stond er nog nooit eerder een wedstrijd in Hoek op het programma. Hoek heeft na de winterstop een uitstekende reeks neergezet en neemt de 6e positie op de ranglijst in. Ook ACV is bezig met een goede reeks. Het is al vier wedstrijden ongeslagen en staat op de 10e plaats. Kan de ploeg van trainer Fred de Boer ook in Zeeland een goed resultaat behalen?

Tegenstander HSV Hoek

Na een matige seizoenstart is Hoek uitstekend uit de verlengde winterstop gekomen. Er werd in 2022 niet meer verloren. De ploeg klom naar de 6e positie op de ranglijst. Er werd zes keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Een prestatie van formaat.

Eindverantwoordelijk voor deze goede prestaties is trainer Lorenzo Staelens. De voormalig Belgisch international werd in december aangesteld en kreeg de ploeg weer aan het voetballen. Na Lieven Gevaert, Kenny Verhoene en Steven De Groot is Lorenzo Staelens de vierde trainer van Hoek dit seizoen "Pure pech", gaf Hoek-voorzitter Art van der Staal aan bij Omroep Zeeland. Gezien de tot op heden geboekte resultaten is de keuze voor Staelens een uitstekend besluit geweest.

Hoek heeft een uitgebalanceerde selectie met veel ervaring. Topscorer is de 29-jarige Steve Schalkwijk. Hij was dit seizoen al 12 keer trefzeker.

Afgelopen zaterdag kwam Hoek niet in actie. Bij tegenstander SteDoCo waren er teveel coronabesmettingen om te kunnen spelen. De laatste wedstrijd die de Zeeuwse ploeg speelde was op 22 maart tegen koploper Sparta Nijkerk. Beide teams kwamen niet tot scoren met een logische 0-0 eindstand tot gevolg.

Selectie_HSV_Hoek.jpgSelectie HSV Hoek 2021/2022

Eerder dit seizoen

Op 28 augustus pakte ACV op eigen veld een punt tegen Hoek. Na 90 minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord van het Catawiki Sportpark. Het was een uitslag waar beide teams mee konden leven. De ploegen hielden elkaar de hele wedstrijd goed in evenwicht waarbij de meeste doelrijpe kansen wellicht voor ACV waren. Na een 0-0 ruststand was het invaller Mark Jagt die de blauw-zwarten in de 73e minuut met een lekker wreefschot naar een 1-0 voorsprong schoot. Lang kon ACV niet van de voorsprong genieten. Zo’n tien minuten voor het einde kwam Hoek op gelijke hoogte na een kopbal van Niels de Pauw. Er volgde nog een spannende slotfase maar gescoord werd er niet meer.

Goede serie ACV

ACV heeft in de voorbije weken een goede serie resultaten neergezet. Er werd gelijk gespeeld tegen Sportlust ’46 (0-0) en VVSB (1-1) en gewonnen van SteDoCo (1-0) en Ter Leede (1-2). ACV steeg hierdoor naar de 10e positie op de ranglijst. Aflopen zaterdag tegen VVSB werd duidelijk dat de vele wedstrijden in korte tijd hun fysieke tol beginnen te eisen. De bezoekers uit Noordwijkerhout kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Youssef Blel kopte van dichtbij raak. ACV kwam al snel weer op gelijke hoogte toen Pascal Huser op aangeven van Mark Jagt hard raak schoot, 1-1. In de tweede helft werd kwamen de fysieke problemen aan de oppervlakte. Het veldspel bij beide teams werd moeizamer en veel spelers oogden vermoeid. Met het 1-1 gelijkspel waren de ploegen dan ook tevreden.

Gijs Jasper tijdens ACV – VVSB in duel met Ivan Spijkstra en Joël Videira (15) (foto: Bennie de Boer)

Kan ACV zaterdag een goed resultaat meenemen uit Zeeland? De steun van de trouwe supporters is van harte welkom. Kom naar Hoek en support ACV!

De wedstrijd HSV Hoek - ACV wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op Sportpark Denoek, Lovenpolderstraat 2A, 4542 NS Hoek. Scheidsrechter is de heer B. van Kommer uit Leiderdorp.