Helpman uit

Helpman JO15-2JM

3 - 7

ACV JO15-2

Competitie

1e klasse 5

Datum

2 oktober 2021 12:45

Scheidsrechter

E. Hoeboer

Accommodatie

Sportpark Stadion Esserberg
Rijksstraatweg 14
9752AD
HAREN GN
tel. 050-5344950

Vandaag ging de reis voor ACV JO15-2 naar Haren. Na de 1e competitiewedstrijd tegen Smilde was het nu tijd voor een wedstrijd tegen Helpman 15-2. Niet op het allerbeste veld maar daar spelen beide teams op, dus dat kan geen excuus zijn.

Een intensieve warming-up gaat altijd vooraf aan de wedstrijd waardoor het team vanaf de aftrap direct “aan staan”. En dat bleek duidelijk want binnen no-time stond de 0-1 op de spreekwoordelijke borden. ACV voetbalde gedisciplineerd waardoor al snel een ruime voorsprong kon worden genoteerd. Maar met een ruime voorsprong sluimert ook de gemakzucht weer naar boven. Spelers denken dat ze een wandeling over het veld kunnen maken met de bal of incomplete passen kunnen afleveren. En bij balverlies moet er dan snel worden omgeschakeld, want Helpman kwam er wel een paar keer goed uit met een tegenaanval. Wat ook resulteerde in een tegengoal. Die niet had hoeven vallen als de taken worden uitgevoerd. Maar van fouten maken, kun je leren.

In de 2e helft duurde het wat langer voordat er goals werden genoteerd. Maar uiteindelijk vielen er aan ACV-kant over de hele wedstrijd 7 goals, maar Helpman schoot er uiteindelijk 3 in.

Volgende week komt Haulerwijk naar Assen.

Elftalfoto6.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!