Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-210174

Sassenheim – ACV heeft een punt gepakt bij de uitwedstrijd tegen Ter Leede. Na negentig minuten stond er een 2-2 uitslag op het scorebord van Sportpark Roodemolen. ACV kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand na een doelpunt van Tim Bloemendaal. Na ruim een half uur spelen maakte Niels Grevink de 1-1. Kort voor rust scoorden de Assenaren wederom. Tapmahoe Sopacua schoot beheerst raak. De ploegen gingen rusten met een 1-2 stand. Na de rust kreeg ACV meerdere goede mogelijkheden om de score te verhogen. Het vizier stond in het tweede bedrijf echter niet op scherp. Na ruim een uur spelen viel de 2-2 eigenlijk uit het niets. Het was Steven Wajer die de Sassenheimers weer op gelijke hoogte schoot. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. Gescoord werd er niet meer zodat beide teams een punt aan de wedstrijd overhielden.

ACV-trainer Ruud Jalving kon in Sassenheim niet beschikken over Nande Wielink. Hij was geschorst als gevolg van zijn rode kaart van vorige week. In zijn plaats speelde Yassine Abouzraa. De uit Oekraïne gevluchte centrale verdediger was afgelopen week speelgerechtigd geworden voor ACV en kon direct zijn basisdebuut maken.

TERACV_6.jpgYassine Abouzraa maakte zijn officiële debuut voor ACV

De wedstrijd begon rustig. Beide teams keken hoe de tegenstander stond en probeerden elkaars tactiek te lezen. Met het eerste schot op doel was het Ter Leede dat op voorsprong kwam. Tim Bloemendaal schoot vanaf een meter of 10 raak. ACV rechtte de rug en creëerde goede kansen om de gelijkmaker te scoren. Giovanni Zwikstra schoot rakelings naast en een lob van Aleksandar Janković over doelman Mark de Vries kon ternauwernood door Wesley Goeman van de doellijn gehaald worden. In de 34e minuut was het wel raak voor ACV. Uit een corner van Steyn Strijker belandde de bal voor de voeten van Niels Grevink die kiezelhard raak schoot, 1-1.

Ook na het doelpunt van Niels Grevink bleef ACV goed voetballen en creëerde het goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 42e minuut leek dat te gebeuren maar een kopbal van Luka Prljić ging rakelings naast. Op slag van rust viel de 1-2. Tapmahoe Sopacua kwam na een combinatie met Giovanni Zwikstra oog in oog te staan met goalie Mark de Vries. De verdediger van ACV hield zijn hoofd koel en schoot de bal beheerst in het doel. Even later gaf scheidsrechter Spaan het rustsignaal.

De tweede helft begon met vier gele kaarten na een klein opstootje. In totaal trok scheidsrechter Spaan in dit duel maar liefst 11 keer de gele kaart. Uitzonderlijk veel voor een wedstrijd die op het oog totaal niet onvriendelijk was. ACV ging in de tweede helft verder waar het na 45 minuten gebleven was. De in het wit spelende Assenaren creëerden meerdere scoringskansen op rij maar het vizier stond niet op scherp in het tweede bedrijf. Een oude voetbalwet zegt dat als je zelf de kansen niet maakt dat de tegenstander dit wel doet. Die voetbalwet ging ook in Sassenheim op. Na een corner vanaf rechts kreeg Steven Wajer in de 65e minuut de bal voor zijn voeten op de rand van het zestienmetergebied. Hij haalde verwoestend uit en scoorde zo de 2-2. Na de treffer van Wajer ging het spel op en neer. De neutrale toeschouwer zal genoten hebben van de twee aanvallend ingestelde ploegen die beide voor de volle winst gingen. Gescoord werd er echter niet meer in de laatste twintig minuten waardoor Ter Leede en ACV beide een punt aan de wedstrijd overhielden.

TERACV_15.jpgJustin Mulder zoekt een afspeelmogelijkheid

Ruud Jalving na afloop

ACV-trainer Ruud Jalving was na afloop realistisch: “We hadden de wedstrijd al lang op slot moeten gooien. In het eerste uur waren we echt beter dan Ter Leede. We kwamen op een 1-0 achterstand maar ik vond ons veldspel beter. We konden de achterstand omdraaien en op 2-1 voorsprong komen. In de tweede helft hadden we de 3-1 en 4- 1 moeten maken en dan was de wedstrijd op slot geweest. Uit het niets viel de 2-2 en dan moeten we ook zo reëel zijn dat Ter Leede nog had kunnen winnen. We hadden het in het eerste uur gewoon moeten beslissen, het is echt zonde dat we hier geen drie punten pakken. Ik ben wel meer tevreden over het spel dan vorige week. Dat heb ik de jongens ook verteld. Ook zij waren enorm teleurgesteld dat we geen drie punten hebben gepakt. Het spel gaf vandaag wel meer aanknopingspunten om mee verder te gaan dan vorige week. Die gedachte wil ik vasthouden om dan volgende week drie punten tegen Harkema te pakken”.

Ranglijst

Op de ranglijst staat ACV op de 15e plaats met 1 punt uit twee wedstrijden. Er gaan drie ploegen aan kop. Barendrecht, Urk en DOVO zijn alle drie nog foutloos en hebben 6 punten behaald.

Ook volgende week zaterdag speelt ACV een uitwedstrijd. Op Sportpark De Bosk in Harkema wordt er dan gespeeld tegen Harkemase Boys. De Friese formatie speelde vandaag een uitduel tegen DOVO. De wedstrijd in Veenendaal werd met 3-1 gewonnen door de thuisploeg. Harkemase Boys is na twee duels nog puntloos en staat op de 17e positie van de ranglijst. De aftrap bij Harkemase Boys – ACV is om 14:30 uur.

Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo, Oscar Minnaard (58. Daniël Abbink), Bart van der Weijden, Tim Bloemendaal, Rowdy van der Putten, Marc de Kruijs, Melvin van Stijn (90. Benjamin van Aken), Wesley Goeman, Luc de Kruijs (58. Luc de Kruijs)

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken (79. Jim de Leeuw), Yassine Abouzraa, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Gijs Jasper, Steyn Strijker (82. Lars Dijk), Aleksandar Janković (69. Boy Spijkerman), Niels Grevink (69. Pascal Huser), Giovanni Zwikstra (79. Arjen Hagenauw), Justin Mulder