Ter Leede - ACV 1

Ter Leede - ACV 1

Komende zaterdag staat voor ACV de tweede competitiewedstrijd op het programma. De ploeg van trainer Ruud Jalving gaat op bezoek bij Ter Leede. Beide teams verloren in de eerste competitieronde. Ter Leede ging met 5-3 onderuit tegen GVVV en ACV moest op eigen veld de drie punten aan DOVO laten. Kunnen de blauw-zwarten zaterdag de eerste overwinning boeken?

Tegenstander Ter Leede

Ter Leede eindigde vorig seizoen op een keurig 11e plaats in de Derde Divisie Zaterdag. De ploeg uit Sassenheim kon door deze klassering afgelopen zaterdag voor het vierde achtereenvolgende jaar starten op Derde Divisie niveau. Er staat sinds deze zomer een nieuwe trainer voor de groep op Sportpark Roodemolen. Oefenmeester Niek Oosterlee volgde Steef Roodakkers op die na drie seizoenen vertrok. Oosterlee is al jarenlang hij werkzaam in de top van het amateurvoetbal. In het verleden was hij onder andere als trainer actief bij FC Lisse (3 jaar), Rijnsburgse Boys (7 jaar) en GVVV (3 jaar). Na twee jaar zonder club is hij dit seizoen vol enthousiasme begonnen aan zijn nieuwe klus. De inwoner van Alphen aan de Rijn heeft een talentvolle maar ook ervaren groep voetballers tot zijn beschikking. Meest in het oog springende namen zijn die van de ervaren doelman Mark de Vries (ex FC Lisse en Katwijk), verdediger Tomas Arroyo (ex Quick Boys en VVSB) en de aanwinsten Wesley Goeman (ex Scheveningen, Rijnsburgse Boys, VVSB, GVVV en Westlandia) en Rowdy van der Putten (ex FC Lisse en Scheveningen).

Het seizoen van Ter Leede is teleurstellend gestart. In de eerste voorronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi werd er met 5-1 verloren van het Utrechtse Hercules. Ook het eerste competitieduel ging verloren. In Veenendaal kwam de ploeg na een flitsende start op een 1-3 voorsprong tegen GVVV. Na een 2-3 ruststand kwam GVVV in de tweede helft echt op stoom en won het met 5-3. Tegen ACV zullen de rood-gelen er ongetwijfeld alles aan gaan doen om de eerste punten te pakken.

Vorig seizoen

Vorig seizoen leed ACV thuis een zure nederlaag tegen Ter Leede. Na een eerste helft met weinig mogelijkheden voor beide teams was het ACV dat in het tweede bedrijf op zoek ging naar een goal. Ter Leede wachtte af en loerde op een spaarzame mogelijkheid. Die mogelijkheid kwam er ruim 10 minuten voor tijd. Dirk Hoekstra kopte raak namens de bezoekers. ACV zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Tweemaal leken de blauw-zwarten recht te hebben op een penalty maar scheidsrechter Hardeman dacht er anders over. Het Asser slotoffensief leverde geen doelpunt op waardoor Ter Leede kon juichen na het laatste fluitsignaal.

In Sassenheim waren de rollen omgedraaid en won ACV. De blauw-zwarten kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Mark Jagt schoot van afstand raak. Ter Leede werd in het vervolg van de eerste helft sterker maar scoorde niet. ACV leek dit kort voor de rust wel te doen. Maar Mark Jagt schoot op de lat en Koen Steg raakte de paal. Tien minuten na de pauze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via een benutte penalty van Tomas Arroyo. Vanaf dat moment kon de wedstrijd beide kanten op vallen. Het werd de kant van ACV. Justin Mulder krulde de halverwege de tweede helft fraai achter doelman Mark de Vries en scoorde zo de 1-2. In de slotfase was het billenknijpen voor iedereen met een blauwzwart hart. De defensie van ACV hielde echter goed stand zodat er drie punten mee naar Assen konden worden genomen.

TERACV_5.jpgMark Jagt opende de score vorig seizoen in Sassenheim

Grote inzet en bereidheid bij ACV

Na de 1-3 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen DOVO wil ACV zaterdag uiteraard graag een overwinning pakken. De ploeg liet in de seizoensouverture met name in de eerste helft bij vlagen goed spel zien en dat geeft vertrouwen voor komende zaterdag. Ook DOVO-trainer Florian Wolf had dit gezien en gaf na afloop aan dat hij in ACV inschaalde voor de top 5. Een mooi compliment maar daar koop je na een nederlaag nog niet veel voor. ACV trainer Ruud Jalving had een gretig team gezien maar benoemde ook de pijnpunten: “De jongens willen ontzettend graag daar hoef ik niet achter aan. De inzet en bereidheid is heel erg goed. We moeten af en toe voor wat meer zekerheid in het spel kiezen en wat langer op balbezit spelen, daar kunnen we wel in groeien.” In de afgelopen week zal er tijdens de trainingen ongetwijfeld aan de verbeterpunten gewerkt zijn om tegen Ter Leede een goed resultaat te behalen.

Kan ACV zaterdag de eerste driepunter binnen halen? De steun van de trouwe supporters is van harte welkom. Kom naar Sassenheim en support ACV!

De wedstrijd Ter Leede - ACV wordt zaterdagmiddag om 15.00 uur gespeeld op Sportpark Roodemolen, Roodemolenweg 10, 2171 AX Sassenheim. Scheidsrechter is de heer S. Spaan uit Grootebroek.