Harkemase Boys - ACV 1

Harkemase Boys - ACV 1

Komende zaterdag staat de noordelijke clash tussen Harkemase Boys en ACV op het programma. Harkemase Boys is na twee competitieduels nog puntloos en zal voor eigen publiek vol voor de zege gaan. ACV pakte tot nu toe één punt en zal ook graag het zoet van de overwinning willen proeven. Kan er een driepunter mee naar Assen worden genomen?

Tegenstander Harkemase Boys

Harkemase Boys is een bekende opponent voor ACV. Al jarenlang treffen de twee clubs elkaar in competitieverband. Er staat dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep op Sportpark De Bosk. Wim Bakering is de opvolger van Hans Schrijver. Bakering is een bekende naam in het noordelijke voetbal. Hij was in het verleden trainer van Peize, GOMOS, VKW, Roden, Achilles 1894 en wederom GOMOS. Een oefenmeester die houdt van aanvallend voetbal met veel diepgang, bal in bezit houden of snel weer terug in bezit brengen met veel aanvallende loopacties geeft de website van Harkemase Boys aan.

De selectie van Harkemase Boys is deze zomer behoorlijk vernieuwd. Joris Adams (FC Emmen), Stefan Deuling (SC Cambuur), Gabriël Fernando (ONS Sneek), Mees Gootjes (Top Oss), Joep van der Haar (Opende), Sven Hazewinkel (Gorecht), Hedgar Hoekstra, oud-ACV’er Dennis Hoekstra (Drachtster Boys) en Milan de Koe (Zuidhorn) zijn dit seizoen nieuw bij de Friezen. Ook enkele spelers uit de eigen jeugd krijgen de kans zich te bewijzen.

Harkemase Boys is het seizoen niet gestart zoals men zou willen. In de eerste twee wedstrijden werden er nog geen punten behaald. De openingswedstrijd van het seizoen werd thuis met 1-3 verloren van ASWH. Uit bij DOVO stond er vorige week na 90 minuten een 3-1 nederlaag op het scorebord. Op eigen veld zullen de Harekieten ongetwijfeld de nare smaak van de twee nederlagen weg willen spoelen.

Vorig seizoen

In de twee onderlinge duels van vorig seizoen pakten beide teams een uitoverwinning. In Assen won Harkemase Boys met 0-1. Na ruim een kwartier spelen schoot Kian Visser Harkemase Boys vanaf de penaltystip op voorsprong. Die voorsprong konden de bezoekers ondanks goed spel en meerdere goede scoringskansen van ACV tot het laatste fluitsignaal vasthouden.

In Harkema won ACV met 2-3. De blauw-zwarten kwamen na 18 minuten op voorsprong. Boy Spijkerman was het eindstation van een mooie aanval en schoot beheerst raak. Kort voor de rust verdubbelde Pascal Huser de score voor ACV. Na de rust bleef het spel op en neer gaan. Henny Bouius bracht de spanning terug in de wedstrijd door de 1-2 te maken. Slechts enkele minuten na de aansluitingstreffer viel de derde treffer voor ACV. Freddy Quispel scoorde fraai met een artistiek hakje. Na meerdere publiekswissels bij beide teams werd het in de slotfase weer spannend. Willem Huizing scoorde de 2-3. ACV hield vervolgens de defensie gesloten en pakte zo de drie winstpunten.

Luka.jpgLuka Prljić in actie tijdens de wedstrijd in Harkema vorig seizoen (foto: Bennie de Boer)

Positieve aanknopingspunten bij ACV

ACV pakte vorige week in de uitwedstrijd tegen Ter Leede het eerste punt van het nieuwe seizoen. Na negentig minuten stond er een 2-2 uitslag op het scorebord van Sportpark Roodemolen. Kijkend naar de kansen had er meer ingezeten maar helaas moest de ploeg genoegen nemen met een gelijkspel. Het veldspel van het team van Ruud Jalving zag er goed uit. Ter Leede had het grootste gedeelte van de wedstrijd veel moeite om ACV te bestrijden. Genoeg positieve aanknopingspunten om zaterdag tegen Harkemase Boys een goed resultaat neer te zeten.

Kan ACV zaterdag de eerste overwinning van het seizoen vieren? De steun van de trouwe supporters is van harte welkom. Kom naar Harkema en support ACV!

De wedstrijd Harkemase Boys - ACV wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op Sportpark De Bosk, De Bosk 20, 9281 NR Harkema. Scheidsrechter is de heer T.R. Winkel uit Leermens.