RKAV Volendam - ACV 1

RKAV Volendam - ACV 1

Komende zaterdag staat voor ACV de eerste uitwedstrijd in 2023 op het programma. De ploeg van trainer Ruud Jalving gaat op bezoek bij RKAV Volendam. De oranjehemden verloren afgelopen zaterdag met 3-0 van DOVO en staan op de 15e plaats in de Derde Divisie. ACV won de noordelijke derby tegen Harkemase Boys met 2-1 en staat op de tweede positie met twee punten achterstand op koploper GVVV. Kunnen de blauw-zwarten ook zegevieren in Volendam?

Tegenstander RKAV Volendam

RKAV Volendam begon goed aan het seizoen en stond lange tijd in de middenmoot van de ranglijst. Vanaf november ging het wat stroever lopen voor de formatie van trainer Berry Smit. Het jaar 2022 werd afgesloten met een 15e plaats op de ranglijst. De oranjehemden kwamen goed uit de winterstop en wonnen na een 0-2 achterstand op eigen veld met veel vechtlust met 3-2 van ASWH. Afgelopen zaterdag moest de ploeg echter een nederlaag slikken tegen DOVO. De ploeg uit Veenendaal was volgens het verslag op de website van RKAV Volendam “heer en meester in het duel” en won met 3-0.

Het verschil in uit en thuiswedstrijden is qua resultaten groot bij de Volendammers. Op eigen terrein werden er 16 punten behaald uit 9 wedstrijden Op vreemde bodem werden er 7 punten behaald uit 11 duels. Met 23 punten uit 20 wedstrijden wordt op dit moment de 15e positie ingenomen. Aan het einde van het seizoen zou dit nacompetitie betekenen. Er is de ploeg dus zaterdag alles aangelegen om drie punten te pakken. Op basis van de getoonde vechtlust tegen ASWH en de goede thuisresultaten is ACV dus gewaarschuwd!

Eerder dit seizoen

Eerder dit seizoen werd er op ons eigen Catawiki Sportpark door ACV gewonnen van RKAV Volendam. De ploeg van trainer Ruud Jalving kwam halverwege de eerste helft via een goal van Niels Grevink op een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor de rust moest RKAV Volendam doelman Sander Binken het veld na een handsbal met rood verlaten. Met elf tegen tien lukte het de blauw-zwarten niet om de score voor de rust te verdubbelen. Na de rust waren het de bezoekers die plotseling op gelijke hoogte kwamen via Roy Tol. ACV was wakker geschud en ging op zoek naar de winst. Die winst kwam er. Door goals van Pascal Huser en Arjen Hagenauw werd het uiteindelijk 3-1.

ACVVOL_17.jpgNande Wielink eerder dit seizoen in actie tegen RKAV Volendam (foto: Sander Crajé)

Goede reeks ACV

ACV heeft vanaf 8 oktober vorig jaar tot nu een imposante reeks neergezet. Het team is al 11 wedstrijden ongeslagen en pakte door 9 keer te winnen en 2 keer gelijk te spelen maar liefst 29 punten. Met 39 punten uit 20 wedstrijden wordt de 2e plaats op de ranglijst ingenomen. In de stand van de tweede periode bekleedt ACV de koppositie met 20 punten uit 8 duels.

De blauw-zwarten zullen de goede reeks zaterdag uiteraard graag een succesvol vervolg willen geven, maar weten ook dat er in de Derde Divisie geen makkelijke tegenstanders zijn en dat er voor elk punt gestreden moet worden. Afgelopen zaterdag werd dat maar weer eens bewezen in de wedstrijd tegen Harkemase Boys. Ondanks een 2-1 voorsprong en een tegenstander met een man minder bleek het geen appeltje eitje om zomaar de overwinning te pakken. Met veel inzet werden de drie punten over de streep getrokken.

De laatste keer dat ACV in actie kwam in en tegen Volendam werd er met 2-3 gewonnen. Robert Talens, Matthijs Hardijk en Justin Mulder waren op 21 september 2019 de doelpuntenmakers bij ACV. Van deze drie is Justin Mulder komende zaterdag als enige nog present. Kan hij ook dit keer weer doel treffen?

VOLACV_13.jpgJustin Mulder in actie tegen Volendam in 2019, hij scoorde het derde doelpunt voor ACV (foto: Sander Crajé)

De steun van de supporters is zaterdag van harte welkom. Kom ook en support ACV!

De wedstrijd RKAV Volendam - ACV begint zaterdag om 14:30 uur. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Volendam, Julianaweg 3A, 1131 CX Volendam. Scheidsrechter is de heer M. Oosting uit Niekerk.