Anwar Akrouh

Mannen, 1, 3e divisie A

26 augustus 2017 14:30

Winkel, T.R.

Assen – De eerste competitiewedstrijd van ACV in de Derde Divisie is geëindigd in een 3-3 gelijkspel. De Assenaren speelden een zeer goed eerste uur. Guus de Vries en Pascal Huser (2 keer) scoorden en zo stond ACV op een comfortabele 3-0 voorsprong. In het laatste half uur ging het een stuk minder met de ploeg van trainer Fred de Boer. Mohamed Talih en Abdelfattah Zouzou scoorden voor Magreb waardoor er met nog twintig minuten spelen weer van alles mogelijk was. Met hangen en wurgen leek ACV een driepunter binnen te slepen. In de slotminuut was het echter Ike Nanka-Bruce die de gelijkmaker binnen schoot.

Vanaf de aftrap pakte ACV het initiatief. Dit leverde al snel twee goede mogelijkheden op maar de verdediging van Magreb ’90 kon ten koste van twee corners voorkomen dat de Assenaren op voorsprong kwamen. De eerste tegenstoot van de Utrechters was na ruim tien minuten. Een vrije trap van Hoessein Jabir ging ruim over het doel. Na een kwartier een discutabel moment in de wedstrijd. Haaye Feenstra stuurde Pascal Huser diep, die in het strafschopgebied duelleerde met Renne Donkor. De Verdediger van Magreb ’90 sloeg de bal met de hand weg maar niemand van het arbitrale trio had het waargenomen. Geen penalty dus voor ACV. De ploeg van Fred de Boer kreeg in de 20e minuut een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Erik Eleveld gaf een goede voorzet maar Guus de Vries en Marcel Seip liepen elkaar in de weg waardoor De Vries naast kopte. Een paar minuten later kopte Guus de Vries wel raak. Na een indraaiende corner van Erik Eleveld kon de Asser aanvoerde bij de tweede paal hard binnen koppen, 1-0. Een verdiende voorsprong voor de ploeg van Fred de Boer.

Erik Eleveld in duel met Toufik el Ouafi

Kort na de openingstreffer viel de 2-0. Romano Djababoe zette goed door en passte de bal op Thomas Metzemaekers. De middenvelder keek goed en zag Pascal Huser vrij voor het doel staan. De voorzet was op maat waarna Huser met een subtiele voetbeweging de score kon verdubbelen. Magreb ’90 had vrijwel niets in te brengen tegen het goede spel van ACV. Behoudens een enkel schot van afstand hadden de Utrechters weinig in de melk te brokkelen. ACV kreeg kort voor rust nog een goede mogelijkheid. De verdediging van Magreb kon ten koste van een corner een goal van Thomas Metzemaekers voorkomen.

Beide ploegen brachten een verse speler in het veld na de pauze. Bij ACV verving Marco van der Heide de niet helemaal fitte Erik Eleveld. Bij Magreb ’90 kwam Samir Aamri in de ploeg voor Hicham Lechkar. ACV begon de tweede helft zoals het de eerste helft eindigde. Het domineerde de wedstrijd en kreeg al in de eerste minuut na de thee de kans om de score uit te breiden. Thomas Metzemaekers omspeelde doelman Mounir Ouaj en schoot uit een moeilijke hoek op het doel. Tot teleurstelling van de supporters van ACV stond Omar Boukhari op de lijn om de bal weg te schieten. Kort na de gemiste kans van Metzemaekers scoorde ACV de 3-0. Haaye Feenstra stuurde Marco van der Heide diep die zijn tegenstanders vervolgens te snel af was. Van der Heide gaf strak voor waarna Pascal Huser zijn tweede treffer van de middag binnen kon schieten. ACV zat op rozen.

Marco van der Heide onderweg om de assist voor de 3-0 te gaan geven

Na een uur spelen kreeg de Asser ploeg het zwaarder en kwam het minder aan voetballen toe. Bij de Utrechters was er nog steeds hoop. Een wonderschoon doelpunt van Mohamed Talih in de 65e minuut gaf Magreb ’90 nog meer reden om te hopen dat er nog iets te halen viel op het Catawiki Sportpark. De hoop van de roodhemden leek bijna in de kiem gesmoord te worden toen Marco van der Heide een grote kans kreeg om zijn ploeg naar 4-1 te schieten. De nummer tien van ACV ging alleen op doelman Mounir Ouaj af en probeerde de goalie met een schuiver te verschalken. Ouaj was echter uit het goede keepershout gesneden en voorkwam met een goede redding een goal.

Kort na de gemiste kans van Marco van der Heide scoorde Magreb ’90. In eerste instantie had Bart Woering een goede redding in huis op een schot van Nizar Mekkaoui. In de rebound wist Abdelfattah Zouzou van dichtbij binnen te tikken, 3-2. Met nog twintig minuten te gaan kreeg ACV een zware slotfase voor de kiezen. De ploeg was conditioneel niet meer in staat aan te vallen en beperkte zich veelal tot het verdedigen van de voorsprong. Lang leek dit te gaan lukken totdat het in de slotfase toch nog misging. Na een klutssituatie in het strafschopgebied van ACV leek de bal over de achterlijn te zijn gegaan. Ike Nanka-Bruce voetbalde echter gewoon door en kon de gelijkmaker tegen de touwen schieten, 3-3. Doelman Bart Woering was woedend en ging verhaal halen bij de assistent-scheidsrechter. Deze bleef bij zijn mening dat de bal de achterlijn niet gepasseerd had. De beelden zullen moeten uitwijzen wie van de twee er gelijk had. Feit blijft dat ACV slechts een punt overhield aan een wedstrijd waar er drie voor het grijpen lagen.

Pascal Huser werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Man of the Match

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. In Ermelo is DVS ’33 de tegenstander. De geelzwarten speelden vandaag in Veenendaal tegen DOVO en verloor met 1-0. De wedstrijd DVS ’33 – ACV begint om 14:30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter M. Ritmeester uit Maarssen.

ACV: Bart Woering, Guus de Vries ©, Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Daniël Schans, Haaye Feenstra, Nick Westebring, Thomas Metzemaekers, Erik Eleveld (46. Marco van der Heide), Pascal Huser (64. Justin Mulder), Romano Djababoe (75. Richard Mulder)

Magreb ’90: Mounir Ouaj, Omar Boukhari ©, Hoessein Jabir, Renne Donkor, Toufik el Ouafi, Nizar Mekkaoui, Ismael Chibrani (57. Ike Nanka-Bruce), Anwar Akrouh, Hicham Lechkar (46. Samir Aamri), Abdelfattah Zouzou, Hicham Chatouani (57. Mohamed Talih)