Nachtegaalsteeg 1
3862WJ
NIJKERK GLD
tel. 033-2452937

Het eerste uitduel sluit het O23 selectieteam van ACV wederom af met een overwinning. In Nijkerk werd de gastheer met 0-3 verslagen.

Het is ruim 30 graden op het kunstgras als ACV aftrapt, maar daar laten beide teams zich niet door uit het veld slaan. Sparta-Nijkerk zet meteen druk, verovert de bal en weet die even vast te houden. Maar deze week is bij ACV geen terughoudendheid te bespeuren en gretig jaagt het team in het nieuwe uittenue de tegenstander op. Zo krijgt het spel behoorlijk tempo onder een ongenadig brandende zon.

Effectief

In een gelijkwaardige eerste helft weet het team van trainer Vincent Etten zich het effectiefs met twee doelpunten. Bastiaan Renkema krult na 7 minuten een corner richting het doel, die er door een ogenschijnlijk onhandige actie van de Nijkerkse keeper in lijkt te gaan: 0-1. In de 22ste minuut rukt Dave Smid van linksachter op en brengt de bal in het doelgebied. Als deze wat terugkomt en voor de voeten van Wouter Hoeks belandt, haalt die flink uit en laat de 0-2 noteren.

Na rust krijgt ACV een aantal opgelegde kansen, waarbij Marco Hut en Wesley Rombout hoofdrollen spelen, maar zichzelf niet weten te belonen. Aangezien ook Sparta-Nijkerk regelmatig aan de bal is, aanvalt en kansen creëert, blijft de wedstrijd spannend. De Asser verdediging staat echter sterk. Joris van Kesteren incasseert een trap na, wat zijn tegenstander op een gele kaart komt te staan.

De 3 H’s

Na 63 minuten maken Van Kesteren, Dave Smid en Daan Scholten plaats voor verse krachten Jurjen Jagt, Sergio Telussa en Tom Hendrikson. Na 10 minuten in het veld turft Hendrikson een assist achter zijn naam als hij met Hut en Hoeks in de aanval aflegt op Hoeks, die de 100% scoringskans verzilvert. Twee van de drie H’s worden beloond met een wissel.

Als Björn Molanus en Tom Mosselaar nieuwe energie toevoegen aan het team lijkt de wedstrijd wel gespeeld. Steeds makkelijker weet ACV zich door de jongens van Sparta-Nijkerk heen te spelen, wat aardige acties en combinaties oplevert. Tot scoren komt het evenwel niet meer. Eindstand 0-3 en daarmee 6 punten uit 2 wedstrijden.

Urk thuis

Volgende week - zaterdag 16 september - speelt het ACV beloftenteam weer thuis. Op veld 5 treden ze om 12.45 uur aan tegen Urk O23-1.