Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

De vijfde wedstrijd van ACV O23-1 uit tegen de leeftijdsgenoten van DVS’33 levert een spannende krachtmeting op. De 3-3 eindstand doet recht aan een wedstrijd, waarin beide partijen goede kans hadden als winnaar uit de bus te komen.

Versterkt met Jaap van Dijken en Daan Scholtens van ACV 1 moeten de Asser beloften in de eerste helft zichtbaar harder werken om overeind te blijven dan het thuisteam in Ermelo. De spelers van DSV’33 laten beter positiespel en meer balcontrole zien. Toch valt de 0-1 ten faveure van ACV als de verdediging onder druk van Marco Hut en Bastiaan Renkema een onhoudbare terugspeelbal op de keeper geeft.

Dankzij dergelijke inzet ontstaan meer kansen voor ACV. Een opgekomen Van Dijken weet in het doelgebied van de tegenstander knap meerdere verdedigers te passeren. Het is er alleen net één te weinig, want na een sliding gaat de bal ruimschoots naast. De tegenaanval die daarop volgt, is beduidend effectiever. In duel met Dave Smid werkt een gastspeler van DVS1 - tevens topscorer van het thuisteam - de bal na een stuit in het 16-meter gebied met een high-kick in het net.

Hattrick

De ACV-spelers laten zich niet uit het veld slaan en blijven hard werken. Zo weten ze het eerste half uur doelpunt-technisch gezien het evenwicht in de wedstrijd te houden. Totdat dezelfde Ermelose spits in de dertigste minuut wederom in een tegenaanval met een prachtig schot de 2-1 weet te maken om tien minuten later een zuivere hattrick op zijn naam te schrijven als hij Joris van Kesteren in het strafschopgebied uit-manoeuvreert en gelijktijdig ACV doelman Jesse Bijl op het verkeerde been zet.

Veerkracht

In de rust moet het ACV-team een plan trekken op de 3-1 achterstand. In de verdediging maakt Joris van Kesteren plaats voor Edgar Meijles en de vleugelverdedigers mogen zich meer laten gelden. Dat doen beide met verve en met name Van Dijken weet met zijn loopvermogen een verschil in de dreiging te maken, waardoor ACV meer grip op het spel krijgt. Bij Ermelo aan de andere kant lijkt er juist meer klad in te komen. ACV voert de druk flink op en het team toont grote mentale veerkracht om een aansluitingstreffer te maken. Het levert verschillende schitterende aanvallen op, die kort voor het doel sterven in schoonheid door niet tussen de palen te eindigen.

Tempo

Na een kwartier in de tweede helft krijgt ACV met Stijn Scholtens en Tom Hendrikson verse krachten in het veld, ten koste van de prima spelende Daan Scholtens en Wesley Rombout. Nadat Ermelo in de rust al de topscorer vrijaf had gegeven en in de 70ste minuut nog twee wissels doorvoert, sluipen daar onzekerheid en onrust in het spel. De gemoederen lopen wat op en ACV doet nog een extra duit in het zakje door in alles het tempo op te voeren. Zo ook bij een corner die Wouter Hoeks en Hendrikson snel kort nemen en voor het doel brengen, waarna Smid kan schieten. Hij treft helaas een verdediger in zijn baan. Een mee opgekomen Meijles weet de herkansing echter wel te verzilveren met een laag schot door de menigte. Kort na de aftrap gaat de bal wederom richting het doel van DSV’33 gaat. Marco Hut verlengt met het hoofd een verre inworp van aanvoerder Sergio Telussa en in de drukte is het Sietze de Klerk, die behendig alle ACV-inzet beloont met de welverdiende gelijkmaker.

Eindbalans

Hoewel er het laatste deel van de wedstrijd zelfs nog meer in had gezeten en ACV op de eindbalans de meeste kansen heeft gecreëerd, voelt - gezien het overtuigende voetbal van het thuisteam gedurende het grootste deel van de wedstrijd - het 3-3 gelijkspel als een rechtvaardige uitslag. Het publiek heeft genoten van een spannende wedstrijd met passie en mooi voetbal.

Opstelling

Jesse Bijl (K), Joris van Kesteren (45” Edgar Meijles), Dave Smid, Sergio Telussa (C), Jaap van Dijken, Sietze de Klerk, Daan Scholtens (60” Stijn Scholtens), Marco Hut, Wesley Rombout (60” Tom Hendrikson), Wouter Hoeks en Bastiaan Renkema.

Vooruitblik

Zaterdag 9 maart speelt ACV O23-1 om 11:30 uur thuis op het hoofdveld van Sportpark ICT-Specialist tegen ADO’20 O23-1 uit Heemskerk. Deze concurrent staat momenteel op de tweede plaats van Divisie 1a met 10 punten uit vijf wedstrijden. Vandaag wonnen ze in eigen huis met 3-1 van V.V. Houten, tegen welke ACV het thuis met 0-2 aflegde. ACV O23-1 staat tweede van onderen met 5 punten uit 5 wedstrijden, met alleen Olympia Haarlem onder zich, die alleen een punt aan het gelijkspel tegen ACV hebben over gehouden. Omdat de KNVB in seizoen ‘25/‘26 een derde district aan de 1ste divisie toevoegt, degradeert alleen de nummer 8. Zaak dus daar zo ver mogelijk bij uit de buurt te komen.

Foto’s: Mathieu Telussa