Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft de competitie hervat met een 0-0 gelijkspel tegen Ajax amateurs. De blauw-zwarten hadden een veldoverwicht en kregen voldoende scoringskansen, maar kregen de bal niet achter de goed keepende Virgil Deen.

Eerste helft

ACV trainer Fred de Boer stuurde nagenoeg dezelfde 11 spelers het veld op als vorige week tegen HHC Hardenberg. Op slechts één positie stond een andere speler. De geblesseerde Nande Wielink werd in het hart van de verdediging vervangen door Daan Smit.

Nadat Ajax kort na de aftrap bijna kon profiteren van een defensieve fout bij ACV namen de blauw-zwarten het heft in handen. Geduldig zocht de thuisploeg de aanval. Het was aan Ajax-doelman Virgil Deen te danken dat de Amsterdammers na 45 minuten de kleedkamer op konden zoeken zonder tegentreffer. ACV kreeg namelijk meerdere goede mogelijkheden om te scoren. De aanvallers van ACV wisten de in het groen geklede doelman echter niet te passeren. In het laatste kwartier van de tweede helft zag het publiek kans op kans. Schoten van Freddy Quispel en Toufik Faraouni werden tot teleurstelling van de thuissupporters onschadelijk gemaakt door de Amsterdamse goalie. Aanvoerder Daniël Schans leek wel te scoren maar zijn hakje werd uit de kruising gekopt door Tristan Buis.

Virgil Deen hield zijn ploeg op de been in Assen (foto: Bennie de Boer)

Tweede helft

Ook in de tweede helft was ACV de bovenliggende partij. Ajax nam een afwachtende houding aan en loerde op een snelle uitval. In de 59e minuut leken de bezoekers beloond te worden voor de gekozen tactiek. Jip Bartels kwam na een scherp uitgevoerde counter in kansrijke positie maar zag zijn schot gestopt worden door Ben Wormmeester. Het thuispubliek moedigde de Asser formatie vurig aan en zag ACV een aantal goede mogelijkheden creëren. Wederom was het Virgil Deen die steeds weer op de juiste plek stond en een Asser doelpunt voorkwam. Vijf minuten voor tijd leek de goal dan toch nog te vallen. Na onzorgvuldig verdedigen van de Ajax defensie ontstond er een scrimmage voor het doel van de Ajacieden. Ezra Schrijver kreeg een goede schietkans maar zijn schot smoorde in een woud van benen. In de extra tijd kregen de bezoekers nog de kans om uit een vrije trap een zege mee naar de hoofdstad te nemen. Dat zou overigens gezien het spelbeeld onverdiend geweest zijn. De vrije trap van Timo van Roemburg vloog echter hoog voor het doel langs zodat beide teams een punt aan het totaal konden toevoegen.

Man of the Match

Luka Prljić werd na afloop uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De dinercheque werd dit keer mogelijk gemaakt door R.S. Kremer Administratie & Belastingadviseurs.

IMG_9211_01.jpgMan of the Match Luka Prljić ontvangt uithanden van Gerrit Volkers de dinercheque (foto: Bennie de Boer)

Ranglijst

Op de ranglijst neemt ACV na de wedstrijden van vandaag de 12e positie in met 18 punten uit 14 wedstrijden. Er is een grote middenmoot ontstaan in de Derde Divisie Zaterdag. Tussen de nummer 5 en nummer 14 zit slechts 4 punten verschil. Koploper Is FC Lisse. De Lissenaren wonnen met 4-1 van Harkemase Boys en profiteerden van het verlies van kersverse periodekampioen Sportlust ’46. De ploeg uit Woerden verloor namelijk met 3-1 van DOVO.

Volgende week

Ook volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt ODIN ‘59 op bezoek. De formatie uit Heemskerk speelde vandaag een thuisduel tegen Excelsior ‘31. Na 90 minuten stond er een 5-1 zege voor geelhemden op het scorebord van Sportpark Assumburg. ODIN ‘59 neemt op de ranglijst van de Derde Divisie de 13e plaats in met 18 punten uit 15 wedstrijden. De aftrap van ACV – ODIN ‘59 is om 14:30 uur.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Luka Prljić, Daan Smit, Jim de Leeuw, Justin Mulder (66. Boy Spijkerman), Steyn Strijker, Gijs Jasper (78. Pascal Huser), Toufik Faraouni (66. Arjen Hagenauw), Freddy Quispel, Mark Jagt (78. Ezra Schrijver)

Ajax: Virgil Deen, Luuk Slegt, Carlos Opoku, Dico Koppers ©, Serghino Sanches, Glenn van Zoolingen, Jip Bartels (78. Niels de Vries), Timo

van Roemburg, Tristan Buis, Romano de Jonge, Kenneth Misa-Danso (66. Michel van Aggele)